TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

‘Regiotaxi-Oosterschelde naar Taxi Centrale Rennesse’

Taxicentrale Rennesse (TCR) zou de aanbesteding van de Regiotaxi-Oosterschelde hebben gewonnen. Het Samenwerkingsverband Regiotaxi-Oosterschelde wil dat echter nog niet bevestigen omdat de aanbestedingsprocedure nog niet afgerond.

Omroep Zeeland meldde deze week dat TCR de voorlopige gunning zou hebben gewonnen. Het vervoer wordt nu nog uitgevoerd door Connexxion.

Vervoerder

Over twee weken wordt pas bekend gemaakt welke vervoerder het regiotaxivervoer zal gaan uitvoeren. “Voor die tijd mogen wij geen uitspraken doen over welke kant het opgaat, dat is juridisch vastgelegd”, zegt een woordvoerder van het Samenwerkingsverband in de PZC.

Ook TCR is nog niet op de hoogte gesteld van een eventuele definitieve gunning. De Europese aanbesteding, die in principe om de vijf jaar (drie jaar plus twee jaar verlenging van het contract) verplicht moet worden gehouden, bevindt zich momenteel in de eindfase.

Gunning

In de eindfase is een voorlopige gunning is gedaan, maar de partijen die hebben ingeschreven hebben dan nog twee weken de tijd om daar op te reageren, de bezwaarprocedure Er kunnen dan nog vragen worden gesteld over de procedure in zijn algemeenheid en de criteria die we hebben gesteld.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.