LeerlingenVervoer, taxi

Strengere regels leerlingenvervoer Raalte van de baan

Er komt dit jaar nog niets terecht van de geplande bezuinigingen op het Leerlingenvervoer in Raalte. Voorstellen om onder meer de kilometergrens van 2 naar 6 kilometer op te rekken en de ouderbijdrage te verhogen zijn uiteindelijk door het college niet in stemming gebracht bij de gemeenteraad.

Het komende jaar blijft alles bij het oude, op één punt na: het college gaat de huidige regeling strakker naleven.

Raadsvergadering

Twee raadspleinsessie, drie gewijzigde voorstellen, tientallen technische vragen en twee raadsvergaderingen hebben het college ervan overtuigd dat de huidige voorstellen niet op een meerderheid konden rekenen.

Ook is het college tot de slotsom gekomen dat het toch niet zinvol was om de regels aan te passen terwijl volgend jaar de Wet passend onderwijs wordt ingevoerd; mogelijk veranderen de regels dan opnieuw.

Wethouder

Een nieuwe wethouder (de huidige is voorgedragen als burgemeester van De Wolden) mag zich nu over het dossier gaan buigen, meldt Salland Magazine.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.