Willemsen de Koning, Personenvervoer, Arnhem, taxi

Aanbesteding Regiotaxi Achterhoek naar Willemsen de Koning

De aanbesteding voor de Regiotaxi in de Achterhoek is gewonnen door taxibedrijf Willemsen de Koning. De voorlopige gunning is door de provincie Gelderland verleend aan de Arnhemse vervoerder. De opdracht gaat 1 januari 2013 in.

Het Regiotaxivervoer wordt nu nog gereden door Correct Monnereau in Doetinchem.

Aanbesteding

Uit de aanbesteding bleek dat Willemsen de Koning onder de prijs zat dan die Monnereau heeft aangeboden, meldt de Gelderlander.

Ook de voorlopige gunning van Regiotaxi Rivierenland is naar Willemsen de Koning gegaan.

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Aanbesteding Regiotaxi Achterhoek naar Willemsen de Koning”

B.Ketelaar|10.04.12|21:04

Het is een schandaal dat de gunning plaats heeft gevonden op basis van het “goedkoopste”
Los nog even van het feit dat een paar bedrijven de regiotaxi in handen krijgen.

Ik zal de NMA hier ook op attenderen.

En dat door een projectbureau dat het durft te hebben over kwaliteit.

Ksenia|11.04.12|13:10

Het is het vrije ondernemerschap en gezonde concurrentie, wie goedkoop kan werken , heeft dus gewonnen. De verliezers zijn bekend, en kunnen slecht tegen hun verlies, ze waren ook te duur voor de gemeenschap! De echte verliezers zijn de chauffeurs die voor een hongerloon op de busjes werken .Dat zou wel moeten veranderen, die moeten gewoon meer geld gaan vragen per uur en anders niet meer werken , dus een grote staking is nu nodig! Iedereen zou ZZZP moet gaan en meer geld moeten eisen!

AJ|12.04.12|10:59

Als de kwaliteit en andere keurmerken zoals TX-keur, gewoon heel goed voorgeschreven is, dan kun je toch alleen maar gunnen op prijs? Dat de bedrijven zelf het dan niet altijd zo nauw nemen met de regelgeving kun je de overheid of aanbesteding niet kwalijk nemen.

anoniem|12.04.12|21:41

is jammer dat de regio niet in handen blijf van monnereau
Ze hebben in die 15 jaar veel opgebouwd .
De klanten zijn bang dat de kwalitei die corret monnereau gaf zo afgebroken word. En de vraag is wat gaat met de chauffeurs gebeuren.
DAt is de vraag van de klanten ,ze willen deze chauffeurs behouden en het bedrijf monnereau.
.

Bart.|18.04.12|16:24

Ook hier zullen de chauffeurs weer de dupe worden. Geen klanten in de bus geen beloonde uren, b.v.
Dit gebeurd al bij enkele ondernemingen. Moet misschien ook wel gezien de kosten tegen de inschrijvingen. Wachttijden die niet betaald gaan worden. Dit alles zal een opdrachtgever worst zijn.
Kwaliteit leveren hoeft niet, de doelgroep is de dupe de opdrachtgever niet. Ik hoop dat ze eens wakker worden of zelf met het busje mee moeten, ervaren ze ook eens wat wachten of einden omrijden is.

Joop|09.05.12|10:32

Tot nog toe is bij Willemsen de Koning alles goed geregeld.Geld keurig op tijd geen onmogenlijke werkdruk ed En jongens er is geen baas die niet aan zichzelf denkt
Dat correct monnereau een gedeelte door een onder aannemer heeft laten doen, die het voor zo weinig deed dat hij eraan falliet gegaan is daar hoor je hier niemand over.
Daar komt bij dat in de zakenwereld gelt de een zijn dood is de ander zijn brood Ik snap ook wel dat de onzekerheid of je overgenomen wordt niet leuk is