Connexxion, taxi

Amsterdam gunt aov-vervoer opnieuw aan Connexxion

Stadsmobiel heeft de aanbesteding van hun belangrijkste deel aanvullend openbaar vervoer verloren van Connexxion Taxivervoer. Ondanks dat Stadsmobiel met succes een kort geding had aangespand tegen de uitkomst van de aanbesteding, heeft de gemeente de opdracht opnieuw aan Connexxion gegund.

Volgens de rechtbank had de gemeente in de aanbesteding het begrip Social Return niet goed omschreven. Daarom moest perceel A eigenlijk opnieuw aanbesteed worden.

CAO Taxivervoer

Met het kwijtraken van het aov-vervoer heeft Stadsmobiel per 1 augustus nauwelijk nog werk over. Een groot gedeelte van de 172 werknemers zal waarschijnlijk volgens cao-regels naar Connexxion overgaan.

Stadsmobiel betreurt dat er nu mogelijk een einde komt aan het bieden van meer dan 17 jaar aanvullend openbaar vervoer, meldt AT5. Eerder al verloren zij een ander deel van de aanbesteding aan Transvision Personenvervoer BV.

Lees ook: Deel van aanbesteding AOV-vervoer Amsterdam moet over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Amsterdam gunt aov-vervoer opnieuw aan Connexxion”

JohnJanos|19.04.12|10:36

We worden straks gewoon onder de voet gelopen door de Fransen. Let op mijn woorden…

pijn1|19.04.12|11:29

Mijn inziens bedoeld de Gemeente het begrip social return dat de huidige werknemers van Stadsmobiel B.V. terug moeten in de WW.
Deze Gemeente (amsterdam) is erg asociaal.
Ik heb er geen goed woord voorover.

vdweerdt|03.05.12|17:20

als ze dan ook de bussen met het personeel over nemen en gewoon zo laten zoals het is zal je mij niet horen deze jongens zijn teminste wel op TIJD en geen wachttijden van 30 min of soms langer
en scheel weer met de mensen terug te douwen in de ww

poekie|31.05.12|16:50

Als oud werknemer weet ik hoe ze met “social-return” omgaan. Ik weet nog goed dat een oud-collega zich ziek meldde en kreeg als antwoord dat hij niet moest zeiken en gewoon moest komen werken. De collega had uiteindelijk niet zomaar gebeld de volgende dag was de collega namelijk dood.

poekie|31.05.12|16:59

Als vriend van één van de chauffeurs weet ik hoe ze met “social return” omgaan en mensen die ziek zijn. Zo meldde die vriend zich op zekere dag ziek en die kreeg te horen dat hij zich niet moest aanstellen en gewoon moest komen werken, anders zou er “naar zijn contract gekeken worden” De beste vriend in kwestie bleek echter geen aansteller, een dag later was hij nameijk DOOD. Ik zeg één ding :, als een leidinggevende voor dokter gaat spelen is dat een zeer slechte basis voor “social return”

Amsterdam gunt aov-vervoer opnieuw aan Connexxion | TaxiPro
Connexxion, taxi

Amsterdam gunt aov-vervoer opnieuw aan Connexxion

Stadsmobiel heeft de aanbesteding van hun belangrijkste deel aanvullend openbaar vervoer verloren van Connexxion Taxivervoer. Ondanks dat Stadsmobiel met succes een kort geding had aangespand tegen de uitkomst van de aanbesteding, heeft de gemeente de opdracht opnieuw aan Connexxion gegund.

Volgens de rechtbank had de gemeente in de aanbesteding het begrip Social Return niet goed omschreven. Daarom moest perceel A eigenlijk opnieuw aanbesteed worden.

CAO Taxivervoer

Met het kwijtraken van het aov-vervoer heeft Stadsmobiel per 1 augustus nauwelijk nog werk over. Een groot gedeelte van de 172 werknemers zal waarschijnlijk volgens cao-regels naar Connexxion overgaan.

Stadsmobiel betreurt dat er nu mogelijk een einde komt aan het bieden van meer dan 17 jaar aanvullend openbaar vervoer, meldt AT5. Eerder al verloren zij een ander deel van de aanbesteding aan Transvision Personenvervoer BV.

Lees ook: Deel van aanbesteding AOV-vervoer Amsterdam moet over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Amsterdam gunt aov-vervoer opnieuw aan Connexxion”

JohnJanos|19.04.12|10:36

We worden straks gewoon onder de voet gelopen door de Fransen. Let op mijn woorden…

pijn1|19.04.12|11:29

Mijn inziens bedoeld de Gemeente het begrip social return dat de huidige werknemers van Stadsmobiel B.V. terug moeten in de WW.
Deze Gemeente (amsterdam) is erg asociaal.
Ik heb er geen goed woord voorover.

vdweerdt|03.05.12|17:20

als ze dan ook de bussen met het personeel over nemen en gewoon zo laten zoals het is zal je mij niet horen deze jongens zijn teminste wel op TIJD en geen wachttijden van 30 min of soms langer
en scheel weer met de mensen terug te douwen in de ww

poekie|31.05.12|16:50

Als oud werknemer weet ik hoe ze met “social-return” omgaan. Ik weet nog goed dat een oud-collega zich ziek meldde en kreeg als antwoord dat hij niet moest zeiken en gewoon moest komen werken. De collega had uiteindelijk niet zomaar gebeld de volgende dag was de collega namelijk dood.

poekie|31.05.12|16:59

Als vriend van één van de chauffeurs weet ik hoe ze met “social return” omgaan en mensen die ziek zijn. Zo meldde die vriend zich op zekere dag ziek en die kreeg te horen dat hij zich niet moest aanstellen en gewoon moest komen werken, anders zou er “naar zijn contract gekeken worden” De beste vriend in kwestie bleek echter geen aansteller, een dag later was hij nameijk DOOD. Ik zeg één ding :, als een leidinggevende voor dokter gaat spelen is dat een zeer slechte basis voor “social return”