schoolvervoer, schooltaxi, leerlingenvervoer

Sliedrecht bespaart 115.000 euro op leerlingenvervoer

De gemeente Sliedrecht heeft via een aanbesteding 80.000 euro op het leerlingenvervoer bezuinigd. Door de verhuizing van SBO de Akker van Barendrecht naar de Sliedrechtse nieuwbouwwijk Baanhoek-West kon ook 35.000 euro worden bespaard. Hierdoor is de geplande bezuiniging van 100.000 euro bereikt.

De gemeente Sliedrecht heeft nu laten weten het vervoer voor leerlingen uit het speciaal onderwijs te continuëren. Vorig jaar april liet de gemeente nog via een brief weten dat de voorwaarden voor het leerlingenvervoer zouden worden aangescherpt.

Kosten

Veel ouders vreesden dat de aangescherpte regels de kosten voor het vervoer dusdanig zouden opschroeven, dat die onbetaalbaar zouden worden.  Uit een recente enquête blijkt dat ouders in Sliedrecht het leerlingenvervoer waarderen met een 8,3. De vraag is of na deze goedkope aanbesteding dat het geval blijft.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Sliedrecht bespaart 115.000 euro op leerlingenvervoer”

pie neut|01.06.12|23:29

Dit zal wel weer ten koste van de kwaliteit gaan waar de klanten en de chauffeurs de dupe van worden , dit kan niet anders het is het een of het ander ?