Wilco Bolderman, Klomp Groepsvervoer, taxibedrijf, taxibus

Klomp wint aanbesteding leerlingenvervoer Hellendoorn

De aanbesteding van het leerlingenvervoer in de gemeente Hellendoorn is gewonnen door Klomp Groepsvervoer BV uit Ede. Het taxibedrijf gaat vanaf 1 augustus gedurende vier jaar het leerlingenvervoer in de gemeente Hellendoorn uitvoeren.

Klomp kwam als beste aanbieder uit de verplichte Europese aanbesteding.

Doelgroepenvervoer

De gemeente Hellendoorn heeft de aanbestedingsprocedure laten controleren door Forseti, een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van doelgroepenvervoer. In de aanbestedingsleidraad staan kwaliteitseisen opgenomen. Die hebben onder andere betrekking op de voertuigen en de chauffeurs.

De inschrijvers moeten aan die eisen voldoen. Vervolgens geeft de laagste prijs de doorslag. De kwaliteitseisen blijven gedurende de hele periode van vier jaar gelden. De gemeente huurt Forseti in om daarop toe te zien.

Leerlingenvervoer

In de afgelopen periode verzorgde Fortezz BV het leerlingenvervoer, onder de bedrijfsnaam Taxi Twente. Omdat Fortezz BV onlangs failliet is gegaan, heeft Brookhuis Personenvervoer BV het vervoer tijdelijk overgenomen, met dezelfde chauffeurs.

De gemeente heeft de ouders en de begeleidingscommissie leerlingenvervoer op de hoogte gebracht van de uitkomst van de aanbesteding, meldt RTV Hellendoorn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.