Rolstoelbus, Taxi Expo, rolstoelvervoer, taxi, TaxiPro

Brussel zet volgend jaar 100 taxi’s in voor rolstoelvervoer

Er worden in totaal 100 taxi’s uitgerust voor rolstoelvervoer in Brussel. Deze taxi’s vervangen vanaf 2013 de 18 minibussen van het MIVB. die dat vervoer dan niet meer zal verzorgen. Hiermee bespaart de Brusselse overheid een paar miljoen euro per jaar.

De Belgische overheid berekende dat de kostprijs voor het uitvoeren van 50.000 ritten daalt tot 950.000 euro per jaar. Dat is nu nog 2,7 miljoen euro. Bovendien vervallen ook de kosten van de aankoop en het onderhoud van de minibussen.

Mobiliteit

De Brusselse regering keurde donderdag in eerste lezing het voorstel van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) goed om het vervoer van personen met beperkte mobiliteit te hervormen. Rechthebbenden zijn personen met een permanente handicap, blinden en slechtzienden en houders van de kaart ‘kosteloze begeleider’ van de NMBS.

Het gaat nog maar om een principesbeslissing van de Brusselse regering, die nog verder uitgewerkt moet worden. Een definitieve beslissing volgt pas na uitgebreid overleg met de sector van de verenigingen van mensen met een handicap, de sector van het sociaal vervoer, de MIVB, de vakbonden van het openbaar vervoer en de taxibranche, meldt Brussel Nieuws.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Brussel zet volgend jaar 100 taxi’s in voor rolstoelvervoer | TaxiPro
Rolstoelbus, Taxi Expo, rolstoelvervoer, taxi, TaxiPro

Brussel zet volgend jaar 100 taxi’s in voor rolstoelvervoer

Er worden in totaal 100 taxi’s uitgerust voor rolstoelvervoer in Brussel. Deze taxi’s vervangen vanaf 2013 de 18 minibussen van het MIVB. die dat vervoer dan niet meer zal verzorgen. Hiermee bespaart de Brusselse overheid een paar miljoen euro per jaar.

De Belgische overheid berekende dat de kostprijs voor het uitvoeren van 50.000 ritten daalt tot 950.000 euro per jaar. Dat is nu nog 2,7 miljoen euro. Bovendien vervallen ook de kosten van de aankoop en het onderhoud van de minibussen.

Mobiliteit

De Brusselse regering keurde donderdag in eerste lezing het voorstel van Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels (CD&V) goed om het vervoer van personen met beperkte mobiliteit te hervormen. Rechthebbenden zijn personen met een permanente handicap, blinden en slechtzienden en houders van de kaart ‘kosteloze begeleider’ van de NMBS.

Het gaat nog maar om een principesbeslissing van de Brusselse regering, die nog verder uitgewerkt moet worden. Een definitieve beslissing volgt pas na uitgebreid overleg met de sector van de verenigingen van mensen met een handicap, de sector van het sociaal vervoer, de MIVB, de vakbonden van het openbaar vervoer en de taxibranche, meldt Brussel Nieuws.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.