regiotaxi, wmo, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur

Waarschijnlijk doorstart voor Beemster Taxi Centrale

De Beemster Taxi Centrale (BTC), gevestigd in Zuidoostbeemster, maakt waarschijnlijk een doorstart. Dat zegt eigenaar Robert Groeneveld. Ook de curator ziet een doorstart van de BTC als een reéle mogelijkheid.

Het faillissement over BTC werd 23 mei uitgesproken. Het taxibedrijf verkeert al enige tijd in financiële problemen. De chauffeurs hebben enkele maanden geen loon ontvangen en er is onvoldoende pensioengeld afgedragen. Desalniettemin zegt eigenaar Groeneveld dat BTC voorlopig gewoon kan blijven rijden.

Personeel

De BTC rijdt door heel Noord-Holland en verzorgt bijvoorbeeld het wmo-vervoer voor de gemeente Beemster. Het bedrijf heeft het personeel van de situatie op de hoogte gebracht.

 

Auteur: Steven Don

24 reacties op “Waarschijnlijk doorstart voor Beemster Taxi Centrale”

Marcel|27.05.12|04:42

Het zou idd een schande zijn als dit bedrijf een doorstart zou kunnen maken. Vooral dit bedrijf (de eigenaren) hebben zich naar hun personeel toe zeer onfatsoenlijk gedragen. Blijkbaar beseften zij niet dat goed personeel je bedrijf kan maken of breken, 3 maanden of meer geen loon betalen, niet meer welkom zijn bij bedrijven in de regio omdat de rekeningen niet betaald worden. En dan nog de schuld aan het pensioenfonds, die overigens een doorstart niet steunen! Van de baan dus, die doorstart!

Hego|28.05.12|15:04

Ik vind het echt te gek voor woorden als je 1 mihoen schuld kan maken en inderdaad je pers gemiddeld 4 maanden niet betaald dat je dan nog een doorstart kan maken

Wat heb ik een spijt dat ik ja ik 6 jaar geleden heb gezorgd dat ze konden blijvén bestaan met als gevolg werk weg en de rek niet betaald en nog zwart gemaakt worden ook

Ik ben hier heel erg boos om u moet ich schamen meneer Robert dat u zo met mensen omgaat

Gr. Mathieu van der sluis

Eigenaar vantaxibedrijf hego

Ton|29.05.12|12:02

Het zou echt van de zotte zijn als dit bedrijf een doorstart zou kunnen en mogen maken.Deze meneer heeft zoveel gezinnen in de problemen geholpen willens en weten dat het hem verboden moet worden om ooit nog een bedrijf op te richten.Taxi Hego heeft hem zelf geholpen toen zijn vergunningen uit de zaak waren getrokken.En zelfs daar komt hij zijn afspraken niet na.Deze meneer liegt en bedriegd alles aan mekaar samen met zijn familie.Hij gaat eerst alles maar eens betalen aan zijn personeel !!!!

anja|29.05.12|12:45

Dit bedrijf mag echt geen doorstart maken.Deze familie heeft zoveel leed aangericht en nog aan het personeel.is gewoon te gek voor worden.mooie praatjes hebben ze.het personeel heeft zo hard gewerkt voor deze meneer.en je krijg stront voor dank.

hego|29.05.12|13:00

Wat schept mijn verbaazing de taxi van de btc worden nog gewoon gerepareerd bij gomes terwijl deze ook nog geld krijgen dus dat moet dan toch betaald worden en de andere krijgen niets
dit is echt de omgekeerde wereld
ik kan hier niet bij

Marcel|30.05.12|10:39

Dat is ook belachelijk, maar mogelijk is dit op verzoek van de curator, die nu ook degene is die de leiding heeft over dit bedrijf, of wat er nog van over is…. Curator zal natuurlijk proberen zoveel mogelijk te verkopen en dan kun je beter taxi’s hebben die kunnen rijden dan die defect zijn. Maar je hebt gelijk; als Gomes nu wel geld krijgt voor deze reparaties en anderen schuldeisers niet, dan is dat wel erg wrang!

Marc|31.05.12|15:43

De zoveelste taxiondernemer in de regio van Waterland die geen pensioen afdrachten heeft gedaan voor zijn hardwerkende mensen, schande en diefstal richting werknemers. Ben het helemaal eens met Mathieu van taxi Hego. GEEN doorstart voor dit bedrijf !!!!!

Marc|31.05.12|16:46

Het zoveelste taxibedrijf uit Waterland die het niet zo neemt met pensioen afdrachten, daarom is het onterecht dat er een doorstart wordt overwogen. Ben het geheel eens met Mathieu van Hego !!
Dit gaat weer over de ruggen van de hard werkende mensen bij btc. Ingehouden premie maar blijven steken in de zakken van Groeneveld !!!
Schande !

bang|01.06.12|06:34

Men.Groeneveld heeft zoveel gezegt en verteld.
Alleen is hij vergeten de WAARHEID te vertellen!!!!!!

Robert de Munnik|01.06.12|21:30

Niemand zou meer moeten gaan werken voor deze oplichters.

Robert de Munnik|01.06.12|21:31

Ga dan ook niet meer werken bij dit voormalige bedrijf na de doorstart.

pie neut|01.06.12|22:37

Ongelofelijk , dat je zomaar 1 bedrijf failliet kunt laten gaan en weer vrolijk met een schone lei opnieuw het spelletje van voor af aan kunt spelen alsof er niks aan de hand is ?
Groeneveld is een pijpkaneel , iedereen zuigt eraan maar Robert krijgt het grootste deel !!!

bang|13.06.12|10:09

Het is dus waar!!!!!
Men .Groeneveld gaat gewoon verder!!!!!!!
Onder de naam Beemster taxi centrale bv
Bergamin uit Krommenie begeeft zich in een wespennest !!!!

Marcel|13.06.12|11:25

Ook een BV kan failliet gaan….. Groeneveld is een gokker en kan niet tegen gezichtsverlies… Zijn gelijk is altijd WAARHEID…. Zelfs als een rechter hem ongelijk geeft… Hij Bergamin waarschijnlijk gouden bergen beloofd en anderen zullen ongetwijfeld de schuld hebben gekregen (het pers bijv dat hem tegengewerkt heeft)… want Groeneveld doet nooit iets fout… Ik wens Bergamin veel succes en ben benieuwd wanneer zij failliet zullen zijn….

bang|13.06.12|14:19

Sluit me helemaal aan Marcel.
Het is altijd een ander!!!!!! NOOIT …. men .Groeneveld.
Hoop dat hij door de verschillende instanties GOED in de gaten wordt gehouden!!!!

bang|13.06.12|23:23

BTC bv is vanaf 1 juli Achmea kwijt.
Het wmo vervoer voor de Beemster behouden ze nog
zoals afgeproken met wethouder Dings
Voor continu-iteit staat BTC bv.garant

Ton|15.06.12|10:10

Ik snap fam Bergamin niet dat ze deze crimineel van een Groeneveld gaan helpen met een wazige construktie om deze man opnieuw zijn gang te kunnen laten gaan om mensen opnieuw in de problemen te helpen Dus fam bergamin trek je papieren uit deze criminele organisatie want deze meneer heeft hele mooie praatjes en belooft gouden bergen maar hij sleurt jullie mee in zijn waan ideeen.Ik had de fam Bergamin hoger ingeschat dat die zich verlagen na dit nivo vind ik wel vreemd!!!!!

tonv|15.06.12|11:05

belachelijk dat deze men.zo door kan blijven gaan
en dan ook nog op een loonlijst komt.
laat alle instanties deze 2 bedrijven goed in de gaten houden

Marcel|18.06.12|14:53

M.i. is het vreemd dat Bergamin überhaupt interesse heeft in de BTC, met alleen het contract van het WMO vervoer op zak en nog wat Schipholvervoer (dat ook terugloopt door alle neg berichten), kan het toch nooit lonend zijn om daarvoor een BV op te richten??? Groeneveld heeft Bergamin een duur luchtkasteeltje beloofd en daarbij is deze constructie voor de curator waarschijnlijk het meest lucratief… Immers kan de curator op deze manier nog wat “cashen” en daarmee zijn eigen loon betalen…

Dikke Dirk|18.06.12|20:31

Ik snap niet hoe mijn collega-chauffeurs er financieel voorstaan, maar ik vang altijd op de 28ste mijn salaris, komt het er niet kan ik op de 1e van de maand de huur en alle andere rekeningen niet betalen laat staan voedsel voor het gezin, rood staan bij de bank is er niet bij, mag niet van de bank. Ik heb gelukkig altijd goede bazen gehad die op tijd betaalden, Maar als mijn salaris er niet is op de 28ste staan ik op de 29ste op kantoor en wordt er geen meter meer gereden.

bang|18.06.12|21:32

Ondanks dat nog onderhandelingen bezig waren met ander taxi bedrijf ,die bezig was om AL het pesoneel onder te brengen, is op de valreep anders beslist.
Dat gevoel krijg je Marcel ´cashen´.
Als vrijdagmor 11.00 uur een medewerker gebeld word of zondagavond een ritje wil rijden,omdat ze omhoog zitten.!!
De zelfde middag om 15.00 uur weer gebeld wordt ,als ritten gereden zijn een bezoek aan kantoor brengen.17.00 uur op kantoor te horen kreeg,niet mee in doorstart!!!.Maandag spullen inleveren.!!!!

bang|18.06.12|21:46

Dat zet je wel aan het denken!!!!! 7 medewerkers op straat!!!!! Groeneveld heeft zijn huiswerk gedaan!!!
Maar of hij slaagt????
Maar goed ´de tijd zal het uitwijzen´!!!

bolle jan|22.06.12|12:18

ik snap heel veel van de ophef totaal niet van iedereen. als een bedrijf failliet gaat in een VOF bedrijfsvorm dan blijven de eigenaren er echt niet met een zak geld zitten. zij zijn privé net zo blut als de onderneming. en voor een overname krijgen de oude vennoten helemaal niets. hier moeten zoveel mogelijk schulden mee worden betaald.

bolle jan|22.06.12|12:19

Natuurlijk is voor iemand die zijn baan kwijt raakt en loon achterstand had gewoon K*t zeker nu de banen niet voor het oprapen liggen. helaas vallen er bij een doorstart altijd een groot deel van de banen weg dit hadden de personeels leden kunnen zien aankomen.