rolstoeltaxi, rolstoelvervoer

Connexxion bestelt 200 rolstoelbussen met vastzetsysteem

Connexxion Taxi Services heeft een order geplaatst van 200 bussen die zijn voorzien van een speciaal systeem voor het vastzetten van rolstoelen in de bussen. Connexxion is de grootste vervoerder van mensen met rolstoelen en scootmobielen in ons land.

Alle bussen zijn voorzien van het zogeheten FIT System Pro vastzetssteem dat onlangs is ontwikkeld door Flexi-I-Trans. Hiermee wordt het vastzetten en losmaken van rolstoelen voor de chauffeur, een eenvoudige handeling die geen fysieke inspanning vergt.

Moeiteloos

De vouwstoelen worden moeiteloos onder de raamlijn gevouwen om plaatsen voor rolstoelen vrij te maken. Met één simpele druk op de knop in de hemelbaan van de minibus worden de nodige vastzethaken voor de rolstoel automatisch aangereikt.

Het systeem geeft een waarschuwing indien een rolstoel onverhoopt niet goed vaststaat of als er per ongeluk een passagier over het hoofd gezien wordt bij het afsluiten van de bus.

 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.