kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

Aanbesteding leerlingenvervoer Bergen te laat afgerond

De gemeente Bergen kan de aanbesteding voor het leerlingenvervoer niet op tijd afronden. Eigenlijk had de nieuwe vervoerder op dag één van het nieuwe schooljaar moeten starten. Maar omdat de voorlopige gunning erg laat is toegekend en er een kort geding is aangespannen door huidige vervoerder DVG, wordt die datum niet gered.

Voor het komende schooljaar 2012 – 2013 heeft de gemeente Bergen een Europese aanbestedingsprocedure opgestart.

Aanbestedingsprocedure

Huidige vervoerder DVG heeft de voorlopige gunnng verloren en in het kader van deze aanbestedingsprocedure gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de gemeente Bergen te dagvaarden in een kort geding.

Dit heeft tot gevolg dat de gemeente het leerlingenvervoer op dit moment niet definitief kan gunnen en dus geen overeenkomst kan sluiten, meldt de gemeente.

Vervoerder

Het nieuwe schooljaar begint 13 augustus aanstaande. Het is niet te verwachten dat de rechter voor die tijd een uitspraak heeft gedaan. Dit betekent dat er voor de periode tussen 13 augustus en de uitspraak van de rechter afspraken gemaakt worden met een vervoerder, zegt de gemeente.

De continuiteit van het leerlingenvervoer is daardoor volgens Bergen gewaarborgd. De ouders/ verzorgers van leerlingen die aanspraak maken op leerlingenvervoer worden persoonlijk geinformeerd, zodra er duidelijkheid is over de wijze waarop het leerlingenvervoer vanaf 13 augustus geregeld is.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.