officier van justitie

Tilburgse taxichauffeur vervolgd wegens dodelijk ongeluk

Een Tilburgse taxichauffeur wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie omdat hij met zijn taxi een ongeluk zou hebben veroorzaakt waarbij een gehandicapte vrouw overleed. De chauffeur botste in april vorig jaar op de snelweg A58 bij Breda achterop een auto.

De 24-jarige vrouw uit Tilburg viel uit haar rolstoel en raakte zwaargewond aan haar hoofd.Het slachtoffer werd naar het Amphia Ziekenhuis in Breda gebracht waar ze overleed.

Taxichauffeur

De taxichauffeur kwam met de schrik vrij. Hij moet op 21 augustus voor de rechter in Breda verschijnen. Wat hij precies verkeerd heeft gedaan, zal dan besproken worden. Volgens het OM in Breda is hij verdacht omdat hij het tragische ongeval heeft veroorzaakt

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “Tilburgse taxichauffeur vervolgd wegens dodelijk ongeluk”

eurootje|09.08.12|10:37

Nou ik denk dat de rolstoel niet goed vast heeft gezeten of de 24 jarige vrouw niet, want de passagier moet ook apart in de gordel.Triest verhaal sterkte aan de chauffeur.

Peter|09.08.12|11:23

Chauffeur veel sterkte gewenst (ook met mensen die al weten wat er is fout gegaan……:-( )

Bart|09.08.12|12:04

Als de rolstoel vastgestaan had zoals voorgeschreven is, en mw. een gordel omhad was dit volgens mij niet gebeurd. Chauffeur sterkte.

johnjanos|09.08.12|13:32

…botste achterop een auto op de a58. Lijkt mij een geval van niet genoeg afstand hebben gehouden. Ik rijd met dit soort passagiers altijd honderd om er zeker van te zijn tijdig te kunnen remmen. Je bent geen vrachtvervoer.

Marcel|09.08.12|14:28

Heel erg dit niet alleen voor de nabestaanden maar ook aan de Chauffeur. Maar ik wil ook kwijt dat het jammer is dat er veel chauffeurs zijn die ongeschikt zijn voor Rolstoelvervoer, Veel Rolstoelgebruikers gaan met angst en beven mee en durven niet te klagen. Ikzelf hoor verhalen van meerdere Rolstoelgebruikers die ik vervoer, dat chauffeurs niet rustig door bochten gaan en bij Rotondes ook te snel rijden, en de cliënten moeten zich stijf vasthouden.

frans|09.08.12|15:42

hier in sittard
rijd een grote taxicentrale maar die hebben geen enkele chauffeur die weet hoe ze een rolstoel moeten vastzetten
ik ben zelf taxichauffeur daar geweest en je wordt op een bus gedumpt en niemand zegt je hoe je zo,een stoel vastzet
of het personeel die je de sleutel van auto geeft voor de dienst die weet het zelf niet
mensen zijn doodsbang voor ze op plaats van bestemming zijn
die eigenaar is alleen voor het incaseren goed en de chauffeurs te controleren of ze niet te lang pauze

frans|09.08.12|15:43

voor bovenstaande verhaal af te maken
chauffeurs zijn er arm aan toe die daar moeten werken voor hun boterham te verdienen

eurootje|09.08.12|18:25

Frans ik vind niet dat je je hier moet afreageren op je exbaas.Want ik kan niet geloven dat bij dat bedrijf geen enkele chauffeur weet hoe ze een rolstoel moeten vastzetten. Ze moeten dan die rit weigeren totdat ze goede uitleg hebben gekregen. Dus de chauffeurs die toch gaan rijden met een losse rolstoel achterin is zelf helemaal fout.

Frank verheijen|11.08.12|18:25

De taxibedrijven zetten de rolstoelen dan i.i.g. nog zo goed als mogelijk vast. Echt goed vastzetten heeft geen zin, daar zijn de rolstoelen niet op gemaakt. Met een beetje spanband trek je de rolstoel zo uit zijn fatsoen en dan heb je het als chauffeur ook weer gedaan. Bij een aanrijding buigen of breken de rolstoelframepjes als houtjes af. Nee… dan de openbaar vervoer bedrijven. Die vervoeren mensen pas echt vaak als ware het camicazevoer zonder enig gordel of vastzetsysteeem.

Erik Jansen|11.08.12|18:30

Allereerst sterkte voor de nabestaanden, dit had nooit mogen gebeuren. Maar, de CAO partjen moeten ook een een fatsoenlijk loon bedenken voor de rolstoelbus chauffeur en bij aanbestedingen moet een fatsoenlijke prijs geboden worden voor dit vervoer. Hoe kan een taxibedrijf met een bus van bijna 100.000 EUR nu een fatsoenlijke dienst leveren voor 20 tot 30 EUR per uur. Moet minimaal 75,00 EUR zijn, dan kan de kwaliteit omhoog. Maar voor deze prijzen kan een koeriersdienst nog niet eens rijden.

Marcel|13.08.12|21:50

dat is waar van die CAO’s, maar moet je daarom onveilig rond gaan racen, ik rijd op rolstoelbus, maar rem af voor drempels, draai rustig en langzaam de rotondes op en rij rustig en altijd langzaam door de bochten, krijg vaak complimenten, en voelt de passagier in de Rolstoel zich veilig dan voel ik me ook fijn!

Katja|16.08.12|11:16

Soms (eigenlijk erg vaak) zit er een heel ander verhaal achter een paar sensationele redactie regels!
Trek geen voorbarige conclusies wanneer je er niet bij was!
Ik ben het met bovenstaande eens, dat je als rolstoelbuschauffeur anders rijdt als dat je met normaal vervoer doet en niet iedereen is daar voor geschikt…. Gelukkig zijn er nog heel veel chauffeurs die dit vervoer erg leuk vinden en met plezier doen en een “baas” hoort te kijken naar wat een chauffeur wel of niet ligt!