schooltaxi, leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Eindhoven loopt steeds verder terug

Het aantal aanvragen in Eindhoven voor het leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs is opnieuw fors gedaald. Tot nu toe ontving de gemeente 580 aanvragen, waarvan er 30 zijn afgewezen. Dat is 13% minder dan vorig jaar. Vergeleken met twee jaar geleden is het zelfs een daling van maar liefst 40%. In heel Nederland is het malaise in het leerlingenvervoer.

Vorig jaar kwamen er bij de gemeente nog 665 aanvragen binnen. In het schooljaar 2010-2011 waren dat er zelfs 950.

Hardheidsclausule

Van de 550 toegewezen aanvragen zijn er 89 die onder de zogenaamde hardheidsclausule vallen. Dat betekent dat deze leerlingen weliswaar minder dan zes kilometer van hun school wonen, maar het vervoer toch vergoed krijgen.

Hoewel de scholen deze week begonnen zijn, is het cijfer volgens de gemeente nog niet definitief. Gedurende het schooljaar kunnen er nog steeds aanvragen binnenkomen.

Bezuiniging

De gemeenteraad ging vorig jaar april akkoord met een bezuiniging van een miljoen euro op het vervoer voor kinderen in het speciaal onderwijs. Kinderen die binnen een straal van zes kilometer van hun school wonen krijgen sinds vorig jaar geen vervoer meer.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.