Connexxion, taxi

Aanbesteding leerlingenvervoer De Ronde Venen naar CTS

Connexxion Taxi Services verzorgt met ingang van het schooljaar 2012-2013 het leerlingenvervoer per taxi naar het speciaal onderwijs en speciaal basisonderwijs. Dit is het resultaat van de Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer, die de gemeente onlangs samen met de gemeente Stichtse Vecht heeft afgesloten. Het contract loopt voor drie jaar, met een optie voor verlenging.

De gemeente De Ronde Venen verwacht met dit nieuwe vervoerscontract een kostenbesparing op het leerlingenvervoer te realiseren. Daarnaast zijn de kwaliteitseisen verscherpt. Zo zijn er vaste chauffeurs per route per schooljaar, moet het vervoer aan de gestelde veiligheidseisen voldoen en zijn opleidingseisen gesteld.

Vervoerder

Ouders van kinderen die gebruik maken van het leerlingenvervoer worden door de gemeente betrokken bij de uitvoering. Zo organiseert de gemeente in het najaar een bijeenkomst, waarbij de ouders nader kennis maken met de vervoerder en waar de eerste ervaringen kunnen worden gedeeld.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.