Staatssecretaris, Veldhuijzen van Zanten, VWS

Transvision wint voorlopige gunning Valys-vervoer

De voorlopige gunning van de aanbesteding Valys-vervoer is gewonnen door Transvision. Dat is een dochterbedrijf van RMC (Rotterdamse Mobiliteits Centrale) en BIOS-groep, Mocht de gunning definitief worden, dan verliest vervoersbedrijf Connexxion het grootste personenvervoercontract van Nederland met een waarde van € 60 miljoen per jaar. Andere gegadigden waren DVG, Munckhof, Willemsen en de Koning en Verstraaten Personenvervoer.

Valys-vervoer is het sociaalrecreatief, bovenregionaal vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Opdrachtgever is het ministerie van VWS.

Valys-vervoer

“We zijn erg blij dat het het Valys-vervoer weer terug hebben”, zegt Henk van der Beek, algemeen directeur van de RMC. Dat vervoersbedrijf voerde in de periode 2004-2007 ook al het Valys-vervoer uit.

Het contract zal op 1 april 2013 starten en duurt 45 maanden. Omdat geen enkele vervoerder de capaciteit heeft dit contract volledig zelfstandig uit te voeren, wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van andere taxibedrijven als onderaannemer.

Onderaannemers

RMC kan nu nog niet veel zeggen op welke wijze het vervoer georganiseerd wordt. Van der Beek: “We wachten eerst de 15 dagen Alcatel-periode af.” Hoewel aanbestedingen in de taxibranche regelmatig uitdraaien op rechtszaken, heeft hij er alle vertrouwen in dat de voolopige gunning ook definitief wordt.

Zijn collega directeur Sjaak de Winter van de RMC/RTC: “Met een koffer vol ervaring zien wij de uitvoering van het Valys-vervoer met vertrouwen tegemoet.”

Bezwaar

“Het klopt dat Transvision de voorlopige gunning heeft gewonnen”, bevestigt een woordvoerster van het ministerie van VWS. De definitieve gunning wordt 23 oktober bekend. De andere partijen kunnen bezwaar indienen. Of men dat al heeft gedaan, kan het ministerie nu nog niet melden.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

11 reacties op “Transvision wint voorlopige gunning Valys-vervoer”

Bert Prins|08.10.12|17:50

Balen zeg

rotterdammer|08.10.12|22:15

Waarom zou dit balen zijn? Connexxion wipt -door zwaar onder de kilometer prijs te gaan zitten- legio vervoerders uit het zorgvervoer. Enig idee hoeveel bedrijven er hierdoor op de fles gegaan zijn of op punt staan om te vallen? Dit keer heeft connexxion het spel een keer verloren. Het kan verkeren.

Roy Rooney|09.10.12|07:30

YES!

Willem van de Ven|11.10.12|15:31

Van harte gefeliciteerd voor alle inschrijver die de aanbesteding NIET hebben gewonnen. zij kunnen zich nu toeleggen op vervoer dat bedrijfseconomisch wel verantwoord is.

Richard Troost|11.10.12|22:38

We zullen zien of dat het vervoer daadwerkelijk goed wordt uitgevoerd. Het is wel zo dat na 2007 het vervoer erg veranderd is. Maar ik hoop dat wel RMC het niet te kosten laat gaan van het RMC Vervoer Op Maat vervoer in Rotterdam

Marten Huigen|18.10.12|18:32

@ rotterdammer, dat betekent dus dat Transvision nog zwaarder onder de km-prijs is gegaan dan Connexxion en dat dan weer, gedeeltelijk, moeten uitbesteden aan onderaannemers maar er zelf ook nog aan verdienen willen. Inderdaad arme onderaannemers!!!

Roy Rooney|19.10.12|13:21

@marten, Wie zegt dat Transvision per km gaat betalen? Afwachten dus…

rotterdammer|01.11.12|10:28

@marten huigen. Pas als u mij kan vertellen waar transvision voor ingeschreven heeft kunnen we oordelen nietwaar??

Gonnie Bredewoud|18.02.13|15:21

Biosgroep wij wachten nog steeds op de printer verder doen jullie het goed Qa Regiotaxi
hopelijk ook met valy’s
want jullie worden alsmaar groter en groter!!

Richard Troost|05.02.14|16:23

Mevr Bredewoud als u contact zoekt met Transvision heeft u meer eraan om even de contactgegevens van hun daarvoor te gebruiken dan deze site. BVD

Willem Van de Ven|05.02.14|18:43

In de regio Eindhoven gaat de nieuwe combinatie Jansentaxi / Taxi v Gerwen het Valysvervoer als subcontractor verzorgen. Maar ja wat zegt Kees de Kort ook al weer over fusies en samenwerkingen. Een kwart heeft succes, bij de helft is er geen meerwaarde en nog een kwart gaat gierend ten onder.