kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

Hengelo gaat anderhalve ton bezuinigen op leerlingenvervoer

De gemeente Hengelo gaat fors bezuiniging op het leerlingenvervoer. Door het optrekken van de kilometergrens van 2 naar 4 kilometer, hoopt de gemeente vanaf het jaar 2014 in totaal 142.000 euro minder kwijt te zijn aan de voorziening.

De ouders van leerlingen van het speciaal basisonderwijs in Hengelo maken zich grote zorgen. Voor een groot aantal ouders betekent dat dat ze straks zelf hun kinderen moeten halen en brengen.

Taxivervoer

Voor het speciaal basisonderwijs geldt nu nog de regel dat kinderen die verder dan twee kilometer van hun school wonen, in aanmerking komen voor vervoer met taxibusjes.

Het college van B en W wil die afstand nu optrekken naar vier kilometer, waardoor een groot aantal leerlingen buiten de boot valt, meldt TC Tubantia.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Hengelo gaat anderhalve ton bezuinigen op leerlingenvervoer”

Paul Dijkhuizen|06.11.12|17:11

an iemand me vertellen om hoeveel kinderen het dan precies gaat… Die dus tussen 2 en 4 kilometer van een speciale onderwijsinstelling wonen… dat kunnen er toch nooit heel veel zijn, en dan is het vrij logisch dat er 142000,00 gemeenschapsgeld wordt bespaard… toch? Zo erg kan dat toch niet zijn, zélf je kinderen naar school brengen…