taxichauffeur

Wmo- en werknemersvervoer Groningen naar Bios-groep

Bios-groep Personenvervoer BV uit Rotterdam heeft de aanbesteding voor het Wmo- en werknemersvervoer in de stad Groningen gewonnen. Het gaat om het vervoer in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het wsw-vervoer voor iederz. Het contract gaat op 7 januari 2013 in en is vier jaar geldig, met een optie om het daarna met twee jaar te verlengen. 

Bios-groep Personenvervoer opent een nieuwe vestiging in Groningen.

Nieuw contract

75 procent van de vaste werknemers van de huidige vervoerder, Personenvervoer Groningen BV (PVG), krijgt een nieuw contract aangeboden. De overige 25 procent van de medewerkers wordt uitgenodigd te solliciteren bij de nieuwe vervoerder. Medewerkers die via een uitzendbureau voor PVG werken kunnen reageren op de openstaande vacatures.

Voor de reiziger is het erg belangrijk dat het vervoer op de afgesproken tijd komt. De nieuwe vervoerder heeft de gemeente Groningen ervan kunnen overtuigen dat ze dat doet. Reizigers krijgen een telefoontje over het tijdstip waarop ze worden opgehaald. Wanneer door omstandigheden het vervoer te laat komt worden reizigers daarover gebeld.

Belservice

Bios-groep Personenvervoer biedt daarnaast de reiziger de mogelijkheid om gebruik te maken van een aankomstbelservice. Dat betekent dat de vervoerder kan bellen met de persoon die op de reiziger wacht om te zeggen dat de aankomsttijd later wordt.

De gemeente hecht grote waarde aan een goede afhandeling van klachten. Daarom heeft zij nu online toegang tot het systeem van de vervoerder waarin de klachten worden opgenomen. Als het nodig is kan de gemeente actie ondernemen en met het bedrijf in gesprek gaan. De vervoerder heeft aangegeven klachten binnen vijf dagen af te handelen.

Bios-groep Personenvervoer laat alle nieuwe auto’s op  groengas rijden.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Wmo- en werknemersvervoer Groningen naar Bios-groep”

Paul Dijkhuizen|05.11.12|11:38

En? Wordt dit vervoer net als in andere gebieden ook weer voor IEDEREEN toegankelijk? zodat ook hier de REGIO-taxi alle concurrentie gesubsidiëert de markt uit kan werken?

Johan Kruizinga|08.11.12|14:19

Gebeurt dat dan elders waar deze vervoerder zit ook? Lijkt mij een duidelijk geheel, slechts degene met een wmo-pas word vervoerd. De gemeente bepaalt (eigenlijk het zorgbureau) wie zo’n pasje krijgt.
Bovendien moet de gemeente ook bezuinigen en worden ze een stuk strenger voor degene die een pasje aanvraagt.

Paul Dijkhuizen|08.11.12|17:46

@ Johan, Ja dat gebeurt… kijk maar eens wat de overheid er zelf over zegt op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/stadsvervoer-en-streekvervoer/regiotaxi , Eerste zin luid als volgt, Iedereen kan gebruik maken van de regiotaxi… Lijkt me duidelijk genoeg toch?

Johan Kruizinga|12.11.12|23:29

@ Paul, bedankt voor de info. Ga het navragen bij de bios mensen. Overigens lijkt deze regeling van de regiotaxi wel verdomde veel op het reguliere wmo vervoer…