regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Tarieven Regiotaxi Apeldoorn fors omhoog voor gebruikers

Het Regiotaxi-vervoer in Apeldoorn gaat fors duurder worden voor de gebruikers per 1 januari. Een zone buiten de gemeentegrens stijgt van 4,04 euro naar 7,50 euro, zo heeft de gemeente besloten. Die vraagt zich wel af in een brief aan de gemeenteraad of deze nieuwe tarieven op termijn houdbaar zijn, omdat het gaat om sociaal vervoer op korte afstand. En het is wellicht juridisch niet te verdedigen dat er gemeentegrenzen gehanteerd worden, aldus de gemeente in het rapport.

Het Regiotaxi-vervoer is bedoeld voor sociaal vervoer binnen de eigen gemeente. Als mensen naar een andere gemeente reizen moeten ze maar Valys gebruiken, vindt de gemeente.

Zones

Apeldoorn hanteert een ander zoneringssysteem dan omliggende gemeenten. Apeldoorn geldt na het opstaptarief 55 cent binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom 3,90 tot vijf zones. Andere gemeenten rekenen de eerste vijf zones 55 cent, en daarna 7,50 euro.

De 65-plussers krijgen een OV-vervoerspas voor de Regiotaxi, zodat zij gewoon als OV-klanten kunnen blijven reizen. In het Regiotaxivervoer is ongeveer twintig procent van de reizigers OV-klant zonder indicatie. Tachtig procent van de reizigers heeft wel een indicatie op grond van de WMO, meldt de Stentor.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.