rolstoeltaxi, taxi, wmo-vervoer

Wmo’ers in Tiel betalen pas voor Regiotaxi voortaan zelf

De gemeente Tiel gaat kosten in rekening brengen voor het aanvragen van een pas voor de Regiotaxi. Wmo-pashouders betalen voortaan tussen de 3,81 en 7,21 euro, afhafhankelijk van hoe vlot de incassoprocedure gaat. Tiel heeft zo’n 1.200 pashouders. Met de maatregel wil de gemeente voorkomen dat mensen de pas aanvagen ‘voor de heb’.

Tiel wil besparen op het vervoer. De gedachte is dat er mensen zijn die maar weinig van de Regiotaxi gebruikmaken, maar het ‘wel handig’ vinden om zo’n pas te hebben. Als zij geen gebruik meer maken van de pas omdat zij ervoor moeten betalen, kan de gemeente veel geld besparen.

Incassoformulier

De gemeente heeft inwoners die in aanmerking komen voor de reizigerspas een informatiepakket gestuurd. Hierbij was overigens het incassoformulier voor de pas vergeten. Deze wordt nagestuurd. Mensen hebben dan nog tot eind januari de tijd om te betalen, meldt de Gelderlander. Als de toegestuurde pas dan niet betaald is, kunnen zij niet meer tegen gereduceerd tarief reizen.

Met de pas kunnen mensen die een Wmo-indicatie hebben voor 55 cent per zone reizen, in plaats van de gebruikelijke 2 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.