Alcoholslot

Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot

Een rechter heeft een beroepschauffeur voor het eerst in het gelijk gesteld in een zaak over het alcoholslot. Het CBR had de man een alcoholslot gegeven, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn privé-auto reed. Daardoor kon hij zijn beroep niet meer uitvoeren en liep daardoor inkomsten mis. De rechter in Haarlem vond dit te ver gaan liet het alcoholslot verwijderen, zo meldt de NOS.

De rechtbank wijst daarnaast op een ongelijkheid in de wet die het voor taxichauffeurs en koeriers met een alcoholslot mogelijk maakt om wel te blijven rijden. Dat komt doordat het alcoholslot alleen wordt gegeven bij voertuigen waarin met een rijbewijs B mag worden gereden.

Alcoholslot

Het alcoholslot kan wel in taxi’s en koeriersauto’s worden ingebouwd. Bij voertuigen waarvoor een groot rijbewijs is vereist, gebeurt dat niet. Mogelijk gaan nu veel chauffeurs hun straf aan proberen te vechten.

Er zijn al honderden soortgelijke rechtszaken gevoerd door chauffeurs, maar telkens stelde de rechtbank het CBR in het gelijk. Veel beroepschauffeurs raakten daardoor hun baan kwijt.

Hoger beroep

Het CBR, dat de wet uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Rechter stelt beroepschauffeur in gelijk over alcoholslot”

John Essen Van|31.12.12|13:51

belachelijk, je moet gewoon niet rijden met alcohol op basta, bezint voor ge begint

Mark Schoenmaker|31.12.12|17:30

vindt ik ook, denk eerst maar na voordat je begint te zuipen en daarna gaat rijden, ik vindt dat hij helemaal nergens meer mee mag rijden ook niet een fiets

met een ding ben ik het mee eens je mag en moet niet met achohol op gaan rijden. maar dat je dan ook gelijk voor je werk niet meer mag rijden vind ik net iets tever gaan doe daar dan ook een verplicht slot in en ook voor beroeps vrachtwagen en touringcar chauffeurs. ik zou zeggen bouw in iedere touringcar of bus een achoholslot in want daar woord vaak ook door de chauffeur een glasje mee gedronken

Vleghel Egel|31.01.13|00:49

Snap niet hoe hij inkomsten kan mislopen, geen alcohol in de adem gaat slotje toch gewoon open?