regiotaxi, Overijssel

Forse bezuiniging op CVV-gedeelte Regiotaxi Overijssel

Het vrije reizigers gedeelte (CVV) van de Regiotaxi in de provincie Overijssel wordt vanaf 1 februari flink beperkt. Nu kan iedereen nog gebruik maken van de Regiotaxi, maar straks alleen nog mensen in gebieden waar geen bus rijdt of die geen openbaar vervoer kunnen gebruiken vanwege een handicap. De provincie Overijssel wil hiermee jaarlijks een half miljoen euro besparen op de Regiotaxi.

De verwachting is dat hierdoor 10% van de reizigers voortaan ander vervoer moet kiezen in plaats van de Regiotaxi.

Kosten

De maatregel is nodig omdat de kosten van de Regiotaxi fors stijgen. Dat komt door stijgende brandstofprijzen, maar ook door een toenemend aantal reizigers die eigenlijk de bus of trein zouden moeten nemen.

Reizigersorganisatie Rocov Overijssel kan zich vinden in de maatregelen omdat reizigers die echt afhankelijk zijn van de Regiotaxi deze gewoon kunnen blijven gebruiken. Wel maakt Rocov zich zorgen over de toekomst van de Regiotaxi omdat ook gemeenten overwegen te bezuinigen op deze voorziening en de vraag is of er voldoende draagvlak blijft voor de Regiotaxi.

In Twente veranderen de regels voor het gebruik van de Regiotaxi niet.

Gedeputeerde

Beluister hieronder een radio-interview van RTV Oost met gedeputeerde Gerrit Jan Kok over dit onderwerp.
Get Microsoft Silverlight

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Forse bezuiniging op CVV-gedeelte Regiotaxi Overijssel”

Jan Knotter|07.01.13|12:18

Ik begrijp dus dat regiotaxi Twente buitenschot blijft.

Carla Dijks|11.01.13|11:25

volgens mij ook jan