leerlingenvervoer

Leerlingenvervoer Haarlemmermeer daalt 17% door bezuinigingen

De bezuinigingen op het leerlingenvervoer door de gemeente Haarlemmermeer hebben geleid tot een daling van maar liefst 17% kinderen die gebruik maken van het vervoer. Omdat onder meer de kilometergrens is opgehoogd van 4 naar 6 kilometers, daalde het totaal aantal passagiers van 600 naar 500.

De terugloop van het aantal leerlingen dat gebruikmaakt van taxi, busje of openbaar vervoer op kosten van de gemeente levert ongeveer een kwart miljoen aan besparingen op.

Speciaal leerlingenvervoer

De belangrijkste wijziging is dat leerlingen minstens zes kilometer van hun school moeten wonen voordat ze aanspraak kunnen maken op speciaal leerlingenvervoer. Dat was tot vorig jaar vier kilometer.

Voor leerlingen die vanwege hun levensovertuiging naar een school verder weg gaan, staat in de nieuwe regeling dat een reistijd van anderhalf uur nog acceptabel is. Verder verviel het recht op vervoer voor leerlingen die gewoon praktijkonderwijs volgen, meldt het Haarlems Dagblad.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.