aanbesteding

Gemeenten Achterhoek samen in leerlingenvervoer

Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst gaan hun leerlingenvervoer gezamenlijk Europees aanbesteden. Die eerste twee gemeenten hebben deze vorm van vervoer al eerder samen aanbesteed. Voor het nieuwe contract voegt nu ook de gemeente Bronckhorst zich daarbij. 

In Doetinchem en Oude IJsselstreek verzorgt Klomp Groep uit Ede nu nog het leerlingenvervoer sinds 2010. Het contract loopt af in augustus. De gemeenten maken geen gebruik van de mogelijkheid tot verlenging. In Bronckhorst zijn de huidige vervoerders Deto en Correct Monnereau. De contractperiode is inmiddels al verstreken.

Gunning april

De aanbesteding start in februari. De gemeenten in de Achterhoek verwachten eind april bekend te maken met welke partij ze vanaf augustus van dit jaar in zee gaan.

Met een gezamenlijke aanbesteding denken de drie gemeenten meer efficiencyvoordeel te kunnen behalen. Een nieuw contract geeft hen bovendien de kans om de aanbevelingen van de adviesraad leerlingenvervoer mee te nemen in het programma van eisen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.