City Tax, Kerkrade, taxibedrijf

City Tax Kerkrade stopt met verliesgevend zorgvervoer Veolia

VIDEO – Het Kerkraadse City Tax heeft ontslag aangevraagd voor 45 van de 130 personeelsleden. Het bedrijf maakt verlies op het zorgvervoer en heeft dat contract met hoofdaannemer Veolia opgezegd per 1 april 2013. Omdat er geen goede indexering is afgesproken levert dat vervoer niet genoeg op om de gestegen brandstof- en loonkosten te betalen.

In Sittard kwam taxibedrijf Sieswerda om dezelfde reden in de problemen. Door het faillissement van Sieswerda kreeg Citytax nog meer verliesgevende taxiritten toebedeeld buiten de eigen regio.

NEA-index

De gemiddelde kosten in het taxivervoer stijgen dit jaar met 6,5%, zo heeft NEA berekend. Dit is hoger dan de CBS-index. De belangrijkste reden daarvoor is de loonstijging van het taxipersoneel.

Veolia zegt niks te kunnen doen aan de indexering van deze onkosten. Volgens Veolia is dat een probleem waar zowel Veolia zelf als de kleinere contractvervoerders mee kampen. Dit zal in gezamelijk overleg met de gemeenten moeten worden bekeken, meldt L1.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “City Tax Kerkrade stopt met verliesgevend zorgvervoer Veolia”

A.T. van der Laan|25.01.13|14:07

Dit is weer zo’n bewijs dat de partijen die contracten afsluiten met vervoersbedrijven, alleen maar de laagste prijs willen. Daartegenover staat dat wel absolute kwaliteit gevraagd wordt. Dan kan niet, het is óf goedkoop en de cao niet naleven, wat nog steeds erg veel gebeurt, óf een hogere prijs zodat die kwaliteit wél geleverd kan worden. Opdrachtgevers hebben oogkleppen op en willen de problemen blijkbaar niet inzien.

Ed ..|25.01.13|19:34

Breng het zorgvervoer terug naar de lokale ondernemers…klanten blij en vervoerders blij..

Ed ..|25.01.13|19:45

Weer een bewijs dat de grote vervoerders het onmogelijk maken voor de lokale ondernemers en zowaar nog onmogelijker voor de bedrijven die met hun (in dit geval Veolia) in zee gaan. Misschien dat de gemeenten toch eens langzaam wakker moeten worden.
Het heeft effect op de hele branche, zie de overige berichten…o.a. te weinig taxi’s voor stappubliek…

City Tax Kerkrade stopt met verliesgevend zorgvervoer Veolia | TaxiPro
City Tax, Kerkrade, taxibedrijf

City Tax Kerkrade stopt met verliesgevend zorgvervoer Veolia

VIDEO – Het Kerkraadse City Tax heeft ontslag aangevraagd voor 45 van de 130 personeelsleden. Het bedrijf maakt verlies op het zorgvervoer en heeft dat contract met hoofdaannemer Veolia opgezegd per 1 april 2013. Omdat er geen goede indexering is afgesproken levert dat vervoer niet genoeg op om de gestegen brandstof- en loonkosten te betalen.

In Sittard kwam taxibedrijf Sieswerda om dezelfde reden in de problemen. Door het faillissement van Sieswerda kreeg Citytax nog meer verliesgevende taxiritten toebedeeld buiten de eigen regio.

NEA-index

De gemiddelde kosten in het taxivervoer stijgen dit jaar met 6,5%, zo heeft NEA berekend. Dit is hoger dan de CBS-index. De belangrijkste reden daarvoor is de loonstijging van het taxipersoneel.

Veolia zegt niks te kunnen doen aan de indexering van deze onkosten. Volgens Veolia is dat een probleem waar zowel Veolia zelf als de kleinere contractvervoerders mee kampen. Dit zal in gezamelijk overleg met de gemeenten moeten worden bekeken, meldt L1.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “City Tax Kerkrade stopt met verliesgevend zorgvervoer Veolia”

A.T. van der Laan|25.01.13|14:07

Dit is weer zo’n bewijs dat de partijen die contracten afsluiten met vervoersbedrijven, alleen maar de laagste prijs willen. Daartegenover staat dat wel absolute kwaliteit gevraagd wordt. Dan kan niet, het is óf goedkoop en de cao niet naleven, wat nog steeds erg veel gebeurt, óf een hogere prijs zodat die kwaliteit wél geleverd kan worden. Opdrachtgevers hebben oogkleppen op en willen de problemen blijkbaar niet inzien.

Ed ..|25.01.13|19:34

Breng het zorgvervoer terug naar de lokale ondernemers…klanten blij en vervoerders blij..

Ed ..|25.01.13|19:45

Weer een bewijs dat de grote vervoerders het onmogelijk maken voor de lokale ondernemers en zowaar nog onmogelijker voor de bedrijven die met hun (in dit geval Veolia) in zee gaan. Misschien dat de gemeenten toch eens langzaam wakker moeten worden.
Het heeft effect op de hele branche, zie de overige berichten…o.a. te weinig taxi’s voor stappubliek…