taxibord, taxi, daklicht

Kosten Regiotaxi Sint Anthonis verdrievoudigd in paar jaar

De kosten voor de Regiotaxi voor de gemeente Sint Anthonis lopen flink op. In 2010 kostte de vervoersvorm nog ruim 115.000 euro. Dit jaar loopt dat op tot 340.000 euro. Dat komt omdat het aantal inwoners met een vervoerspas steeds verder stijgt. De laatste twee jaar steeg dat aantal met 120 tot 485.

De nieuwe aanvragen komen vooral van woon- en werkgemeenschap Bronlaak. Dat heeft alles te maken met het verdwijnen bij Bronlaak van busjes met vrijwilligers die de bewoners naar de verschillende bestemmingen vervoerden.

Regiotaxi

De bewoners gingen bijvoorbeeld vaak naar zwembaden in Cuijk en Venray. Dat wordt gezien als het onderhouden van sociale contacten en is dus toegestaan voor gebruik van de Regiotaxi. Maar Sint Anthonis sluit oneigenlijk gebruik van Bronlaak-passen (woon- werkverkeer en AWBZ-vervoer) niet uit.

Wethouder Roos Aben gaat daarom snel in gesprek met Bronlaak om helder te krijgen of de vervoerspas door de instelling-bewoners wel juist wordt gebruikt, meldt de Gelderlander.

WMO-geïndiceerden

De Regiotaxi is bedoeld voor WMO-geïndiceerden. Zij betalen dan zelf maar 55 eurocent per zone, terwijl dat normaal 4,83 euro kost. De gemeente legt het verschil van 4,28 euro per zone bij.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.