Valkenswaard werkt aan plan ’taxivervoer door vrijwilligers’

De gemeente Valkenswaard werkt aan een plan voor aanvullend taxivervoer van ouderen, uitgevoerd door vrijwilligers. Het plan behelst bemiddeling tussen aanbieder en vrager van vervoer, waarbij een (eventuele) vergoeding in onderling overleg wordt geregeld. Aan welke eisen een dergelijk vrijwillig vervoer moet voldoen, zal ook onderzocht worden.

Op initiatief van wethouder M. Wijnen, portefeuillehouder zorg en welzijn, gaat Senioren Belang Valkenswaard proberen hierin samenwerking te vinden met de welzijnsorganisatie Paladijn. Het plan borduurt voort op een al lopend soortgelijk kleinschalig initiatief in de wijk Geenhoven.

Seniorenbeleid

Jaarlijks komen gemeente Valkenswaard en  Senioren Belang Valkenswaard (SBV) een aantal acties overeen om zo uitvoering te geven aan het seniorenbeleid. De Nota Seniorenbeleid 2010-2014 is in 2010 door de raad vastgesteld.  Voor 2013 staan vijf acties op de rit en in totaal is voor dit jaar 25.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente, onder meer om het plan tot vrijwillig taxi-vervoer uit te werken.

De nota biedt een algemeen kader voor het seniorenbeleid tot en met 2014.  Het jaarlijks opstellen van een uitvoeringsprogramma is in de ogen van gemeente en SVB nodig om te kunnen inspelen op maatschappelijke en financieel-economische ontwikkelingen, meldt de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “Valkenswaard werkt aan plan ’taxivervoer door vrijwilligers’”

Henk van Rens|12.03.13|12:16

En ondertussen zitten er taxichauffeurs thuis met een chauffeurspas…

Een taxi|12.03.13|14:48

Het kan dus nog gekker in Nederland ? Eerst willen ze “kwaliteit” waardoor iedereen die taxichauffeur wil worden een opleiding moet volgen. Ook moeten deze beschikken over een VOG en een geneeskundige verklaring. Voor het gemak gaan ook nog de lonen omhoog maar nu vindt de overheid zelf dus dat het allemaal te duur wordt en gaan we maar overal halfbakken vervoer aanbieden (met vrijwilligers etc) waartegen een taxibedrijf nooit of te nimmer kan concurreren vanwege de regelgeving. Lekker is dat.

mike van Wanum|13.03.13|08:44

Het is vervoer van personen,oftewel zijn het dan legale snorders. In de ene stad een TTO om een taxi herkenbaar te maken met allerlei kwaliteit keurmerken voor kwalitatief goed vervoer en in de andere stad laten we het een rotzooi worden en draaien we de plaatselijke vervoerders de nek om. Je zal daar maar een bedrijf hebben en juist afhankelijk zijn van de oudere klanten daar.

Bernard Al|13.03.13|19:48

Stop het verder uithollen van onze markt! Niet alleen in de taxi-wereld, ook in het Openbaar Vervoer, waar steeds meer door vrijwilligers gereden buurtbussen het OV verdringen. Pure broodroof!

Frank Boxtel|14.03.13|11:42

Dolmus ook in NL

Geert Meulenveld|14.03.13|12:38

Het wordt ten zotte
ze zoeken al vrijwillige taxivervoerders om hun clienten weg te brengen en op te halen.
Wat kunnen wij als zelfstandige doen om ons nog een beetje te onderscheiden,
denk ook maar gewoon met je eigen auto de klanten maar wegbrengen.
hetgeen wat er allemaal gedaan wordt zijn eigenlijk vrijwillige snorders
groeten een hardwerkende ondernemer

Ad Beitler|14.03.13|15:03

Dit mag helemaal niet volgens de wet het is vervoer tegen betaling en daar is een vergunning voor nodig dus gemeente of te wel overheid verklaar je nader prettige dag verder

Diana Koning|14.03.13|17:01

belachelijk

Albert de Bruin|15.03.13|11:02

Heel sociaal van de gemeente. gediplomeerde taxichauffeurs ontslaan omdat vrijwilligers goedkoper zijn. Als je zegt dan laten wij ook vrijwilligers op de taxi rijden dan mag dat niet van de wet en vakbond want dat is concurrentie vervalsing. Bij ons in de regio doen ze dit ook maar de instanties en overheden zitten bij elkaar op de bank met een bak chips tv te kijken.

Peter Driessen|15.03.13|12:23

Ja; dan kan je de zwart rijders beter subsidie gaan geven voor een nieuwe auto.
Als dan toch alles kapot moet.
Kunnen we niet beter de helft van de ambtenaren naar huis sturen.
Hoeveel dubbele post komt er niet iedere maand binnen van div instanties.
Wie vullen allemaal zijn zakken over onze rug. .
Wie maakt er nog winst ,en als je het over sociaal wilt hebben A sociaal bedoel je echt hollands.
Je kan beter alles aan het buitenland verkopen van ons geld.
Een europa la la la la la la la.

Rob van den Hoven|16.03.13|22:24

Waar blijft handhaving van de wet op het personenvervoer door onze minister ?
Het roept uiteraard veel vragen bij mij op o.a. :
1.Hebben deze ”vrijwilligers” óók ’n de erkende taxi opleiding gehad ?
2.Sociale vaardigheids curcus ?
3.BHV, EHBO, reanimatie ?
Dit wordt dé doodsteek voor alle opgeleide en betaalde taxi chauffeur als zich dit zo door kan zetten en gemeentes dit plan ook nog ‘ns om armen ? Dit moet z.s.m. gestopt worden !
Ik deel verder de mening van Henk van Rens en Een taxi…

Ben de Ruiter|09.04.13|10:14

de brood roof wordt steeds erger de gemeentes worden steeds schandaliger als ze zelf maar goed hebben kunnen anderen het heen en weer genieten maar wel zeiken dat je moet solliciteren WAAROP dan ze willen dat alles gratis gedaan wordt lang leve de rijken

Valkenswaard werkt aan plan ’taxivervoer door vrijwilligers’ | TaxiPro

Valkenswaard werkt aan plan ’taxivervoer door vrijwilligers’

De gemeente Valkenswaard werkt aan een plan voor aanvullend taxivervoer van ouderen, uitgevoerd door vrijwilligers. Het plan behelst bemiddeling tussen aanbieder en vrager van vervoer, waarbij een (eventuele) vergoeding in onderling overleg wordt geregeld. Aan welke eisen een dergelijk vrijwillig vervoer moet voldoen, zal ook onderzocht worden.

Op initiatief van wethouder M. Wijnen, portefeuillehouder zorg en welzijn, gaat Senioren Belang Valkenswaard proberen hierin samenwerking te vinden met de welzijnsorganisatie Paladijn. Het plan borduurt voort op een al lopend soortgelijk kleinschalig initiatief in de wijk Geenhoven.

Seniorenbeleid

Jaarlijks komen gemeente Valkenswaard en  Senioren Belang Valkenswaard (SBV) een aantal acties overeen om zo uitvoering te geven aan het seniorenbeleid. De Nota Seniorenbeleid 2010-2014 is in 2010 door de raad vastgesteld.  Voor 2013 staan vijf acties op de rit en in totaal is voor dit jaar 25.000 euro beschikbaar gesteld door de gemeente, onder meer om het plan tot vrijwillig taxi-vervoer uit te werken.

De nota biedt een algemeen kader voor het seniorenbeleid tot en met 2014.  Het jaarlijks opstellen van een uitvoeringsprogramma is in de ogen van gemeente en SVB nodig om te kunnen inspelen op maatschappelijke en financieel-economische ontwikkelingen, meldt de gemeente.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

12 reacties op “Valkenswaard werkt aan plan ’taxivervoer door vrijwilligers’”

Henk van Rens|12.03.13|12:16

En ondertussen zitten er taxichauffeurs thuis met een chauffeurspas…

Een taxi|12.03.13|14:48

Het kan dus nog gekker in Nederland ? Eerst willen ze “kwaliteit” waardoor iedereen die taxichauffeur wil worden een opleiding moet volgen. Ook moeten deze beschikken over een VOG en een geneeskundige verklaring. Voor het gemak gaan ook nog de lonen omhoog maar nu vindt de overheid zelf dus dat het allemaal te duur wordt en gaan we maar overal halfbakken vervoer aanbieden (met vrijwilligers etc) waartegen een taxibedrijf nooit of te nimmer kan concurreren vanwege de regelgeving. Lekker is dat.

mike van Wanum|13.03.13|08:44

Het is vervoer van personen,oftewel zijn het dan legale snorders. In de ene stad een TTO om een taxi herkenbaar te maken met allerlei kwaliteit keurmerken voor kwalitatief goed vervoer en in de andere stad laten we het een rotzooi worden en draaien we de plaatselijke vervoerders de nek om. Je zal daar maar een bedrijf hebben en juist afhankelijk zijn van de oudere klanten daar.

Bernard Al|13.03.13|19:48

Stop het verder uithollen van onze markt! Niet alleen in de taxi-wereld, ook in het Openbaar Vervoer, waar steeds meer door vrijwilligers gereden buurtbussen het OV verdringen. Pure broodroof!

Frank Boxtel|14.03.13|11:42

Dolmus ook in NL

Geert Meulenveld|14.03.13|12:38

Het wordt ten zotte
ze zoeken al vrijwillige taxivervoerders om hun clienten weg te brengen en op te halen.
Wat kunnen wij als zelfstandige doen om ons nog een beetje te onderscheiden,
denk ook maar gewoon met je eigen auto de klanten maar wegbrengen.
hetgeen wat er allemaal gedaan wordt zijn eigenlijk vrijwillige snorders
groeten een hardwerkende ondernemer

Ad Beitler|14.03.13|15:03

Dit mag helemaal niet volgens de wet het is vervoer tegen betaling en daar is een vergunning voor nodig dus gemeente of te wel overheid verklaar je nader prettige dag verder

Diana Koning|14.03.13|17:01

belachelijk

Albert de Bruin|15.03.13|11:02

Heel sociaal van de gemeente. gediplomeerde taxichauffeurs ontslaan omdat vrijwilligers goedkoper zijn. Als je zegt dan laten wij ook vrijwilligers op de taxi rijden dan mag dat niet van de wet en vakbond want dat is concurrentie vervalsing. Bij ons in de regio doen ze dit ook maar de instanties en overheden zitten bij elkaar op de bank met een bak chips tv te kijken.

Peter Driessen|15.03.13|12:23

Ja; dan kan je de zwart rijders beter subsidie gaan geven voor een nieuwe auto.
Als dan toch alles kapot moet.
Kunnen we niet beter de helft van de ambtenaren naar huis sturen.
Hoeveel dubbele post komt er niet iedere maand binnen van div instanties.
Wie vullen allemaal zijn zakken over onze rug. .
Wie maakt er nog winst ,en als je het over sociaal wilt hebben A sociaal bedoel je echt hollands.
Je kan beter alles aan het buitenland verkopen van ons geld.
Een europa la la la la la la la.

Rob van den Hoven|16.03.13|22:24

Waar blijft handhaving van de wet op het personenvervoer door onze minister ?
Het roept uiteraard veel vragen bij mij op o.a. :
1.Hebben deze ”vrijwilligers” óók ’n de erkende taxi opleiding gehad ?
2.Sociale vaardigheids curcus ?
3.BHV, EHBO, reanimatie ?
Dit wordt dé doodsteek voor alle opgeleide en betaalde taxi chauffeur als zich dit zo door kan zetten en gemeentes dit plan ook nog ‘ns om armen ? Dit moet z.s.m. gestopt worden !
Ik deel verder de mening van Henk van Rens en Een taxi…

Ben de Ruiter|09.04.13|10:14

de brood roof wordt steeds erger de gemeentes worden steeds schandaliger als ze zelf maar goed hebben kunnen anderen het heen en weer genieten maar wel zeiken dat je moet solliciteren WAAROP dan ze willen dat alles gratis gedaan wordt lang leve de rijken