wmo, taxi, gemeente, OV-Taxi

BIOS-groep neemt aanvullend openbaar over in de Zaanstreek

BIOS-groep wordt vanaf 1 juni de nieuwe vervoerder voor het aanvullend openbaar vervoer in de Zaanstreek. Het bedrijf eindigde als beste in de aanbestedingsprocedure die de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland hebben doorlopen.

Het aanvullend openbaar vervoer in de Zaanstreek wordt nu nog verzorgd door Connexxion Taxi Services, die de opdracht overnam van taxi De Hollandse. Dat bedrijf ging twee jaar geleden failliet, waarna Connexxion Taxi Services het taxibedrijf uit Purmerend overnam.

Uitkering

Het nieuwe contract heeft een looptijd van drie jaar. BIOS-groep verzorgt al in meer regio’s in Noord-Holland het aanvullend openbaar vervoer. Er dongen vijf bedrijven mee naar de nieuwe concessie. Een van de eisen van de gemeenten was dat mensen met een uitkering uit het vervoersgebied werk krijgen aangeboden van de nieuwe vervoerder.

Aanvullend openbaar vervoer is bestemd voor mensen met een beperking. Reizigers met een Wmo-indicatie in de Zaanstreek krijgen een vervoerspas en worden dan van deur tot deur vervoerd tegen een tarief dat vergelijkbaar is met dat van het reguliere openbaar vervoer.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “BIOS-groep neemt aanvullend openbaar over in de Zaanstreek”

Dave Van de Steenoven|20.03.13|19:41

Tja Alex je hebt je papieren nu eenmaal dan is er geen werk,

kijk is bij werk nl taxichauffeur, zat vacatures, ****** is een landelijke opleider in de taxibranche. Wij leiden mensen op tot volwaardig taxichauffeur. Door de samenwerking met onze partners in de taxibranche garanderen wij jou na het behalen van je diploma een baan bij één van deze partners. Deze vacature staat open voor WW- WIA- WAJONG en WWB kandidaten. Wel 229 vacatures helaas niet voor mensen met papieren de wereld is krom

Wendy De Decker|15.05.13|09:30

Een van de eisen van de gemeenten was dat de mensen met een uitkering uit het vervoersgebied werk krijgen aangeboden van de nieuwe vervoerder!!!
Wat dus inhoud dat ik nu, na 3x contract verlening, een WW mag gaan aanvragen en er ondertussen kandidaten zijn aangenomen vanuit een WW situatie. Wat heeft dit nu opgeleverd???