TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

Chauffeurs PVO behouden toch hun baan na verlies contract

FNV Taxi is tevreden met de overgangsregeling die getroffen is voor werknemers van Personen Vervoer Oosterhout (PVO). Voor een groot deel van de chauffeurs dreigde aanvankelijk ontslag na het verlies van het contract voor Prisma, een Brabantse zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten. Dat is nu van de baan.

Vorige maand werd duidelijk dat Prisma het contract met PVO niet zou verlengen. Voor de nieuwe contractperiode vanaf 1 april heeft de instelling gekozen voor Taxi Centrale Renesse (TCR), die volgens Prima een goedkopere bieding deed.

Onderhandse aanbieding

Doordat PVO het contract is kwijtgeraakt, zag het er eerst naar uit dat er voor 87 werknemers ontslag moest worden aangevraagd. Aangezien het om een onderhandse aanbieding ging en geen openbare aanbesteding was de standaardovergangsregeling van de cao taxi niet van toepassing.

Die regeling voorziet erin dat 75 procent van de werknemers een aanbod krijgt om bij de nieuwe werkgever aan te slag te gaan wanneer een vervoerscontract overgaat naar een nieuwe partij.

Sociaal plan

Na overleg tussen PVO, TCR en FNV Taxi is gezocht naar een oplossing voor de getroffen PVO-werknemers. Afgesproken is nu dat er geen ontslagen zullen vallen onder de chauffeurs. Zij kunnen of naar TCR of bij PVO blijven, maar ze moeten wel uren inleveren.

Een aantal ondersteunende functies vervalt wel. Voor deze medewerkers is een sociaal plan afgesproken.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.