schoolvervoer, schooltaxi, leerlingenvervoer

Venlo stelt kilometergrens in voor leerlingenvervoer

De gemeente Venlo gaat bezuinigen op het leerlingenvervoer. Er wordt een kilometergrens ingesteld voor leerlingen die naar het speciaal basisonderwijs gaan. Ouders van leerlingen die meer dan twee kilometer van hun school wonen, moeten het vervoer vanaf augustus voortaan zelf regelen. De maatregel moet € 55.000 euro per jaar opleveren.

De gemeenteraad neemt in mei een besluit over het voorstel. Als die akkoord is gaat de regel per 1 augustus in.

Beperking

In totaal 46 leerlingen zijn de dupe van deze maatregel. Zij ontvangen geen vergoeding meer. Er is een uitzondering gemaakt voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuigelijke beperking.

Ook kinderen die door een psychische stoornis geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer worden ontzien.

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Venlo stelt kilometergrens in voor leerlingenvervoer”

Wiel Bours|19.04.13|14:53

alweer bedrijven die failliet zullen gaan of personeel moeten ontslaan

Herman Souer|19.04.13|15:17

We storten langzaam de afgrond in als taxibedrijf.

Robin Lanters|19.04.13|16:54

ja inderdaad het ziet er beroerd uit. we zijn/worden kapot bezuinigd!

Jan Geluk|25.04.13|10:34

ze zouden zich kapot moeten schamen,terwijl het geld overal weg gesmeten word,echt een schaamteloze vertoning aan het worden,vreselijk voor al die gehandicapte mensen,waar ik graag mijn belasting geld in gestoken zou hebben,ipl van al die andere onzin.