leerlingenvervoer, schooltaxi, taxibus, taxi

Mogelijke bezuinigingen op leerlingenvervoer Groningen

De gemeente Groningen wil de kilometergrens verhogen voor scholieren die gebruikmaken van leerlingenvervoer. Nu komen leerlingen die verder dan twee kilometer afstand van school wonen in aanmerking voor leerlingenvervoer. Het college van B en W wil die grens opschuiven naar vier kilometer.

Het college wil verder dat ouders hun kinderen zelf minstens één keer per week zelf hun kinderen naar school brengen. Ook wil het stadsbestuur een inkomensafhankelijke bijdrage die geldt vanaf een inkomen van boven de 25.000 euro.

Overschrijding

De maatregelen zijn nodig om de kosten van het leerlingenvervoer binnen de perken te houden. De gemeente Groningen krijgt van het Rijk 1,3 miljoen euro voor het vervoer. De jaarlijkse uitgaven van de gemeente zijn echter hoger. Dit jaar wordt gerekend op een overschrijding van 170.000 euro, zo meldt RTV Noord.

Het college heeft in totaal tien voorstellen naar de gemeenteraad gestuurd. De raad heeft hierin het laatste woord.

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.