kind, taxi, leerlingenvervoer, taxichauffeur

Zevenaar wil snijden in kosten leerlingenvervoer

De gemeente Zevenaar wil vanaf komend schooljaar bezuinigen op het leerlingenvervoer. Door in de nieuwe Verordening Leerlingenvervoer uit te gaan van passend vervoer denkt Zevenaar goedkoper uit te zijn. Uitgangspunt in de nieuwe regeling die het gemeentebestuur aan het einde van deze maand voorlegt aan de gemeenteraad is om meer gebruik te maken van een combinatie van vervoersmogelijkheden.

Taxivervoer voor leerlingen blijft bestaan, maar eerst wordt gekeken of er geen andere mogelijkheden zijn, zoals op de fiets, op de brommer of met het openbaar vervoer (eventueel met begeleiding) naar school. Als dat niet mogelijk is, komt taxivervoer pas in beeld of een kostendekkend vervoersbudget waarmee de ouders zelf vervoer kunnen regelen.

Samenwerking

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel, betekent dat ook dat Zevenaar niet langer meedoet aan de zogeheten Liemerse samenwerking met buurgemeenten Westervoort, Duiven en Rijnwaarden. Nu besteden de vier gemeenten hun leerlingenvervoer gezamenlijk aan.

Zevenaar moet op alle fronten de kosten fors terugbrengen. De gemeente sloot 2012 af met een negatief saldo van 19,6 miljoen euro. De oorzaak ligt vooral in de verliezen in de grondexploitaties.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.