leerlingenvervoer

Gelders Lingewaard weerstaat trend leerlingenvervoer

Waar het leerllingenvervoer overal in Nederland onder druk lijkt te staan, is in het Gelderse Lingewaard over het afgelopen jaar een kentering zichtbaar. En dat terwijl de gemeente grenzend aan Arnhem en Nijmegen er juist al een aantal jaren op probeert te bezuinigen.

2,4% meer schoolgaanden maakten gebruik van het leerlingenvervoer, 270 in totaal. Een gemeentelijke herindicering eind 2011 zou zich juist richten op de vraag welke kinderen in plaats van met het taxibusje met openbaar vervoer of fiets naar school zouden kunnen, meldt De Gelderlander.

Leerlingenvervoer

Gingen er eind 2011 nog zes leerlingen met eigen vervoer, achttien met het openbaar vervoer en 230 met de taxi, nu zijn dat er respectievelijk 15 en 55 en 200. Lingewaard verwacht voor 2014 door de toename een tekort van 70.000 euro op het leerlingenvervoer.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.