rechtbank

Failliet Taxi Korthout uit Tilburg hoopt op doorstart

Taxi Korthout B.V. is door de rechtbank van Breda failliet verklaard. Het faillissement was volgens het Tilburgs bedrijf dat hoopt op een doorstart onvermijdelijk omdat de kosten begin dit jaar met een tiende waren gestegen terwijl vervoersprijzen met een tiende daalden.

“Het enorme verschil tussen kosten en opbrengsten sloeg een onoverbrugbaar gat in de exploitatie. In een tijd van aanbestedingen lijkt prijs de belangrijkste factor van concurrentie te zijn geworden,” zegt directeur Bert Korthout. “Onze curator bekijkt of er snel een doorstart kan worden gerealiseerd. Tot die tijd wordt er gewoon doorgereden en zal het vervoer geen enkele hinder ondervinden.”

Personeel

Korthout zette zich in voor mensen die anders moeilijk aan werk zouden komen. Het bedrijf bestaat 27 jaar en heeft 130 personeelsleden in dienst. Zonder doorstart zouden die volgens Bert Korthout vrijwel zeker geen nieuwe baan vinden. Hij houdt de hoop van hen zo’n honderd te kunnen behoeden voor dat lot.

Taxi Korthout Midden Brabant B.V. dat een airport-service, zakelijk vervoer, straattaxi en mini touringcars aanbiedt, staat buiten het faillissement.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Failliet Taxi Korthout uit Tilburg hoopt op doorstart”

Yvonne Botterhuis|13.06.13|07:29

Dat zijn dan twee grote bedrijven op 1 dag. Ook Regiotaxi Rutten in Gelderland viel gisteren om. Lang leve de aanbestedingen. Mijn hart breekt als ik dan gisteravond weer zo’n chauffeuse spreekt die haar salaris van mei en haar vakantiegeld nog niet heeft gehad.
Veel sterkte voor alle gedupeerden in Gelderland en Tilburg.

Ruud Dusseldorp|13.06.13|18:01

Yvonne, het heeft niet met de aanbestedingen te maken maar met de manier van aanbesteden en het feit dat, alle verhalen ten spijt, de prijs toch uiteindelijk de doorslag geeft. Bij de aanbesteding leerlingenvervoer Leiden e.o. was het verschil tussen de zittende en de nieuwe vervoerder maar liefst meer dan 40%. Legt dat maar eens uit? Aanbestedende dienst denkt alleen aan het financieel voordeel en denkt niet hoe zo’n verschil
in godsnaam mogelijk is. En: de inschrijver bepaalt ZELF zijn prijs!

Failliet Taxi Korthout uit Tilburg hoopt op doorstart | TaxiPro
rechtbank

Failliet Taxi Korthout uit Tilburg hoopt op doorstart

Taxi Korthout B.V. is door de rechtbank van Breda failliet verklaard. Het faillissement was volgens het Tilburgs bedrijf dat hoopt op een doorstart onvermijdelijk omdat de kosten begin dit jaar met een tiende waren gestegen terwijl vervoersprijzen met een tiende daalden.

“Het enorme verschil tussen kosten en opbrengsten sloeg een onoverbrugbaar gat in de exploitatie. In een tijd van aanbestedingen lijkt prijs de belangrijkste factor van concurrentie te zijn geworden,” zegt directeur Bert Korthout. “Onze curator bekijkt of er snel een doorstart kan worden gerealiseerd. Tot die tijd wordt er gewoon doorgereden en zal het vervoer geen enkele hinder ondervinden.”

Personeel

Korthout zette zich in voor mensen die anders moeilijk aan werk zouden komen. Het bedrijf bestaat 27 jaar en heeft 130 personeelsleden in dienst. Zonder doorstart zouden die volgens Bert Korthout vrijwel zeker geen nieuwe baan vinden. Hij houdt de hoop van hen zo’n honderd te kunnen behoeden voor dat lot.

Taxi Korthout Midden Brabant B.V. dat een airport-service, zakelijk vervoer, straattaxi en mini touringcars aanbiedt, staat buiten het faillissement.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

2 reacties op “Failliet Taxi Korthout uit Tilburg hoopt op doorstart”

Yvonne Botterhuis|13.06.13|07:29

Dat zijn dan twee grote bedrijven op 1 dag. Ook Regiotaxi Rutten in Gelderland viel gisteren om. Lang leve de aanbestedingen. Mijn hart breekt als ik dan gisteravond weer zo’n chauffeuse spreekt die haar salaris van mei en haar vakantiegeld nog niet heeft gehad.
Veel sterkte voor alle gedupeerden in Gelderland en Tilburg.

Ruud Dusseldorp|13.06.13|18:01

Yvonne, het heeft niet met de aanbestedingen te maken maar met de manier van aanbesteden en het feit dat, alle verhalen ten spijt, de prijs toch uiteindelijk de doorslag geeft. Bij de aanbesteding leerlingenvervoer Leiden e.o. was het verschil tussen de zittende en de nieuwe vervoerder maar liefst meer dan 40%. Legt dat maar eens uit? Aanbestedende dienst denkt alleen aan het financieel voordeel en denkt niet hoe zo’n verschil
in godsnaam mogelijk is. En: de inschrijver bepaalt ZELF zijn prijs!