rechtbank, rechter, uitspraak

Rutten Regio Taxi uit Gelderland na half jaar failliet

Rutten Regio Taxi is woensdag failliet verklaard. Het dochterbedrijf van Rutten Taxi uit Wijchen bestond pas een half jaar. Het wist te weinig ritten Wmo binnen te halen ondanks dat het daarvoor een contract voor zes jaar had binnengehaald. 36 personeelsleden verliezen hun baan. 

Eigenaar Twan Rutten is door de provincie verzekerd dat in het betreffende gebied 400 ritten per dag worden gereden. In De Gelderlander zegt hij: “Het waren er echter 30 tot 40 procent minder: zo’n 250 per dag. We konden daardoor de investeringen niet terugbetalen.”

Mensen met een beperking

Rutten Regio Taxi uit Boven-Leeuwen is onderaannemer van Willemsen de Koning, dat in Gelderland taxiritten voor mensen met een beperking uitvoert. Rutten reed voor dit bedrijf met 23 busjes door het land van Maas en Waal en Rivierenland. Wie de klanten op gaat vangen is onduidelijk. Moederbedrijf Rutten Taxi lijdt wel verlies door het faillissement, maar kan gewoon doorgaan met reguliere taxiritten.

Auteur: Steven Don

1 reactie op “Rutten Regio Taxi uit Gelderland na half jaar failliet”

Ada Hollandia|20.06.13|11:22

Hoppa!!!!!! Weer 36 mensen de WW in!
Het mag wat kosten!!