Willemsen de Koning, Personenvervoer, Arnhem, taxi

Regiotaxi Utrecht naar Willemsen de Koning, regie naar Connexxion

Willemsen de Koning verzorgt vanaf 1 februari 2014 het vervoer voor de Regiotaxi Utrecht. Dat heeft het dagelijks bestuur op 1 juli besloten. De uitvoering van de regiecentrale, die apart is aanbesteed, is gewonnen door Connexxion Taxi Services BV. De nieuwe overeenkomsten voor Regiotaxi Utrecht leveren jaarlijks een besparing op van zo’n 1,7 miljoen euro. Omdat de bijdrage van BRU voor Regiotaxi Utrecht niet wijzigt, komt de volledige besparing ten goede van de negen gemeenten.

“Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft in beide aanbestedingen om meer kwaliteit voor reizigers gevraagd en krijgt die ook,” aldus regiobestuurder OV, Arjen Gerritsen. “Beide inschrijvers hebben laten zien aan onze eisen te kunnen voldoen, we zijn zeer tevreden over het resultaat.” Vervoerder Willemsen de Koning zegde bovendien toe dat alle regiotaxivoertuigen op groen gas gaan rijden.

Meer kwaliteit, minder kosten

“Reizen met Regiotaxi Utrecht wordt vanaf 1 februari 2014 nog gemakkelijker en klantvriendelijker”, meldt de BRU. Belangrijke vernieuwing is de mogelijkheid om prioriteitsritten toe te kennen voor huwelijken, begrafenissen en kerkelijke bijeenkomsten.

Ook kunnen pashouders van Regiotaxi Utrecht straks ritten afrekenen via automatische incasso, wordt het mogelijk om ritten te reserveren via een app en worden de openingstijden op vrijdag en zaterdag verruimd. Bovendien wordt het voor reizigers met een Wmo-pas een stuk goedkoper om iemand mee te laten reizen. De medereiziger betaalt niet meer het OV-tarief van € 3,90, maar hetzelfde lage Wmo-tarief (per gemeente verschillend).

Voorlopige gunning

De gunning is vooralsnog voorlopig. De aanbesteding van de contracten voor Regiotaxi Utrecht verloopt volgens wettelijk vastgestelde procedures en de bepalingen in het bestek. De wet voorziet in beroepsmogelijkheden; in de komende weken kan bezwaar worden gemaakt tegen het gunningsbesluit.

Het nu genomen gunningsbesluit wordt onherroepelijk als binnen de bezwaarperiode geen bezwaar wordt ingediend of na afronding van die eventuele procedures.

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “Regiotaxi Utrecht naar Willemsen de Koning, regie naar Connexxion”

Lucas Nietveld|02.07.13|20:03

Daar gaan we weer ,na bijna 7 jaar weer een bedrijf dat 1,7 miljoen,goedkoper dit werk uit kan voeren,rijden ze dan met dubbeldekkers!!
Ze weten niet waar ze aan beginnen,als er maar wel gecontroleerd word, op TX merk,of word het weer lis en bedrog,de Regio klanten van Utrecht,waren erg blij met ons!wij zijn geen Multinationals,en hebben geen winst uit andere bedrijf onderdelen,is dat nu eerlijke,Concurrentie????
1400 ritten per dag,wij hebben het uitgevoerd met goede chauffeurs en planners.

Jos Dinkelaar|03.07.13|12:03

en nu nog minimaal drie uur betalen per rit dan je van huis gaat.!
En onregelmatigheids toeslag van 20% .Daardoor gaan wij naar een situatie
toe van het betalen van het begin van de dag tot de laatste rit, dat moet doorlopend betaald gaan worden..

Jos Dinkelaar|03.07.13|12:05

In de tussendienst zit een taxichauffeur standby thuis, die uren moeten ook betaald worden!

Patrick Koning|03.07.13|21:37

en ze worden steeds grote wdk

Guno Faerber|18.09.13|18:46

1,7 miljoen goedkoper,dat denken ze ,want dat geld gaan ze weer aan uitkering moeten uitgeven , aan chaffeurs die hun baan kwijtraken.

Jos Dinkelaar|06.02.14|11:16

Men moet werk van enkele uurtjes per dag gewoon niet uitvoeren.
Alleen aaneengesloten betaalde uren per dag accepteren.
Het is al een schandaal dat je in de avond en zaterdag en of zondag zonder toeslag op een taxi gaat werken, De werkomstandigheden moeten veel beter worden! En vooral werklozen opleiden voor taxivervoer.!