schoolvervoer, schooltaxi, leerlingenvervoer

Aanbesteding leerlingenvervoer Losser en Enschede moet opnieuw

De aanbesteding Leerlingenvervoer voor Losser en Enschede moet deels opnieuw gedaan worden. Er is geconstateerd dat de gemeente Losser op een aantal punten niet geheel volgens de regels heeft gehandeld. Dit heeft ertoe geleid dat een inschrijver met succes bezwaar heeft aangetekend tegen de aanbesteding van de gemeente Losser. Het nieuwe contract zal pas na de kerstvakantie 2013-2014 ingaan.

Het huidige contract met de vervoerder van het leerlingenvervoer loopt aan het eind van het schooljaar 2012-2013 af. Daarom is begin dit jaar het leerlingenvervoer voor de gemeente Losser aanbesteed. Deze aanbesteding is gezamenlijk met het leerlingenvervoer van de gemeente Enschede uitgevoerd.

Aanbesteding

“Het betrof een vrij complexe aanbesteding waarmee een fors bedrag is gemoeid”, meldt de gemeente Losser. “Mede om zeker te stellen dat de leerlingen vanaf 19 augustus gewoon vervoerd worden, is besloten de aanbesteding in te trekken en over te doen.”

Met de huidige vervoerders zijn afspraken gemaakt over de eerste helft van het schooljaar 2013-2014. De nieuwe aanbesteding gaat zo snel mogelijk van start en het nieuwe vervoerscontract zal na de kerstvakantie 2013-2014 ingaan. “De leerlingen, hun ouders en de scholen gaan daar in de dagelijkse praktijk geen hinder van ondervinden”, aldus de gemeente.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.