fietsen, kinderen, school

Heerhugowaard zoekt ‘fiets-vrijwilligers’ voor leerlingenvervoer

Gemeentes zijn steeds meer op zoek naar manieren om te bezuinigen op het leerlingenvervoer. Diverse leerlingen uit Heerhugowaard gaan tegenwoordig met de fiets in plaats van met het leerlingenvervoer naar het speciaal voortgezet onderwijs. Omdat ze dat niet alleen kunnen, is de gemeente op zoek naar vrijwilligers die mee willen fietsen. Het zogenaamde ‘OV-fietsmaatjesproject’.

Het OV-fietsmaatjesproject is vorig jaar oktober gestart: kinderen uit Heerhugowaard die in Alkmaar naar een school voor speciaal voortgezet onderwijs gaan, gaan onder begeleiding van vrijwilligers op de fiets naar school in plaats van met de taxibusjes.

Openbaar vervoer

Bij heel slecht weer in de winter gaan ze, eveneens onder begeleiding van vrijwilligers, met het openbaar vervoer. “Vorig jaar is gebleken dat de kinderen na een zekere periode zelfstandig en veilig de weg naar school kunnen vinden”, laat de gemeente weten op Dichtbij.nl.

Dit jaar gaat het om een groep kinderen die naar de Spinaker in Alkmaar gaan: een fietstocht van een half uurtje. De kinderen moeten om 8.15 uur op school zijn. Zij komen individueel naar een verzamelplaats in Heerhugowaard, waarna een groepje met één of twee vrijwilligers naar school fietst. Om 14.20 uur gaat de school uit en wordt er weer naar Heerhugowaard gefietst.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.