Cibatax, wagenpark, taxibedrijf

Cibatax wint aanbesteding Taxbusvervoer regio Eindhoven

Taxibedrijf Cibatax heeft de aanbesteding gewonnen voor het Taxbusvervoer in Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Best, Nuenen, Veldhoven en Waalre. Taxibedrijf Van der Wijst uit Bladel heeft de percelen Cranendonk, de Kempen, Heeze, Leende en Valkenswaard gewonnen. AlptaxTaxiservice Asten heeft Deurne, Helmond en Someren. Het regiecentrum wordt uitgevoerd door RVC Nederland.

De gunning is nog voorlopig, omdat de bezwaartermijn van 20 dagen nu ingaat. Als er geen bezwaar tegen het voorgenomen besluit wordt gemaakt, kan volgens de gemeente Eindhoven op 18 september tot definitieve gunning worden overgegaan.

Vervoerder

Het Taxbus-vervoer ging in 2011 over van Cibatax naar Regiotaxi De Vallei. Dochterbedrijf Wagenberg was verantwoordelijk voor de uitvoering van Taxbus. Direct na de overgang nam het aantal klachten fors toe door opstartproblemen. Waterberg gaf vervolgens aan met het vervoer voor ouderen en mindervaliden te willen stoppen omdat het aantal ritten fors tegenviel en de kosten bleven stijgen.

Het contract met de huidige vervoerder Waterberg werd per 1 april van dit jaar beëindigd. Daarbij werd tegelijkertijd wel een overbruggingsovereenkomst gesloten die tot 15 december doorloopt.  Het vervoer door de nieuwe taxibedrijven gaat in per 15 december 2013.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.