Taxi, Dorenbos, Chauffeurs

Chauffeurs Taxi Dorenbos nemen klanten mee naar Oranje

Taxi, Dorenbos, Chauffeurs

Chauffeurs van Taxi Dorenbos uit Emmen nemen hun wmo-passagiers mee naar een leuk uitje; de wk-kwalificatiewedstrijd Nederland – Hongarije op vrijdag 11 oktober. Het taxibedrijf stelt voertuigen ter beschikking voor het vervoer, de chauffeurs rijden vrijwillig en voor de kaarten en catering hebben de chauffeurs sponsoren gevonden.

“Een aantal chauffeurs bij Taxi Dorenbos heeft het plan opgevat om eens iets heel speciaals te doen, met name voor de groep mensen die zelf niet in staat is langere afstanden af te leggen”, vertelt woordvoerder Bert Oost namens de chauffeurs.

Doelgroep

“Iets waar ze naar uit kunnen kijken, plezier aan beleven en wat heel ludiek is. Een groot aantal van deze doelgroep is groot voetbalfanaat maar zullen niet snel verder komen dan de lokale voetbalclub.”

Er is gekozen voor de WK kwalificatiewedrijd Nederland – Hongarije. Deze wordt gespeeld op vrijdag 11 oktober 2013 in de Amsterdam Arena.

Vervoer

Oost: “Iedereen die het idee aanhoorde, was laaiend enthousiast. Er zijn sponsoren benaderd voor onder meer de catering onderweg, de toegangsbewijzen, en er is een echte website aangemaakt: En, niet onbelangrijk, het nodige vervoer, de rolstoelbussen, worden beschikbaar gesteld door Taxi Dorenbos. Ook het vinden van chauffeurs die deze dagtrip belangeloos en in hun eigen tijd mee gaan, was geen enkel probleem.”

Alle deelnemende instellingen zijn inmiddels benaderd en zij selecteren zelf de deelnemers. Op de ‘Oranje dag’ wordt iedereen opgehaald en het speciaal vertrekpunt gereden van waaruit er gezamenlijk in konvooi vertrokken wordt naar Amsterdam.

Rolstoelbussen

“We gaan met maar liefst 6 rolstoelbussen naar Amsterdam”, vertelt Oost. “In de loop van de ochtend, begin van de middag, wordt iedereen volgens een rijschema opgehaald en naar de verzamelplek gereden. Hier zal nog een leuke verassing zijn en daarna vertrekken we gezamenlijk naar de Amsterdam Arena.”

“Ongeveer halverwege de rit zullen we een stop maken om even een frisse neus te halen en te genieten van een kleine versnapering en wat te drinken. Ook is hier een sanitaire gelegenheid. Eenmaal aangekomen bij de Arena wacht ons nog een leuke verrassing en moet er natuurlijk een hapje worden gegeten. Dan, waar iedereen voor gekomen is: de wedstrijd. Na afloop rijden we, eveneens gezamenlijk, weer terug richting de diverse bestemmingen.”

Sponsoren

Enkele sponsoren van het project zijn, naast Taxi Dorenbos, Peter van Dijk, Het Land van Bartje, FC Emmen, Bert Oost en Repro Runner.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Chauffeurs Taxi Dorenbos nemen klanten mee naar Oranje”

Lucie Muskee|31.08.13|08:56

Mooi initiatief hoor!!! Wens jullie allemaal veel plezier toe.