drechtsteden, contract, drechthopper

Drechthopper weer naar Personenvervoer Drechtsteden

Het nieuwe contract voor de Drechthopper voor collectief vervoer van mensen in de Drechtsteden is afgelopen maandag ondertekend. Na een aanbesteding heeft de Sociale Dienst Drechtsteden ook voor de komende twee jaar de opdracht gegeven aan Personenvervoer Drechtsteden. Het taxibedrijf verzorgt daarmee het vervoer voor mensen met een wmo-indicatie of mensen van 75 jaar en ouder.

De Drechthopper gaat nu in alle zes Drechtsteden gemeenten rijden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht). De naam Sliedrechthopper verdwijnt daarmee.

Veiligheid

Vanaf 1 september 2013 is het nieuwe contract ingegaan. De voorwaarden voor veiligheid en kwaliteit zijn aangescherpt. Dat betekent dat er sterker gelet wordt op het op tijd rijden. Daarnaast is er nog meer aandacht is voor de veiligheid van de reizigers tijdens het vervoer.

Alle betrokken partijen vinden het belangrijk dat de chauffeurs niet alleen goed op de hoogte zijn van de geldende wet- en regelgeving maar ook van de omgang met de passagiers, hulphonden en de werking van de vastzetsystemen. Om die reden nemen alle chauffeurs deel aan ‘Het Drechthopper ABC’ van ABC Taxikeurmerk Advies en Training.

Tarieven

Vanaf 1 september 2013 blijven de tarieven veelal hetzelfde. In sommige gevallen zijn deze zelfs lager, bijvoorbeeld voor begeleiders en voor mensen van 75 jaar en ouder. De minimumritprijs is vanaf 1 september 50 eurocent voor pashouders hun begeleiders en 1,50 euro voor 75 plussers en hun begeleiders.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.