Bertho Eckhardt kandidaat voorzitterschap van KNV Taxi

Bertho Eckhardt is kandidaat voor het voorzitterschap van ondernemersvereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi. Het bestuur van KNV Taxi draagt hem op 17 september aan de ledenvergadering voor. Eckhardt is daarmee beoogd opvolger van de huidige voorzitter Jan Zaaijer, die na twee termijnen van vier jaar eind november aftreedt.

Drs. Bertho Eckhardt (55) studeerde economische geografie in Utrecht. Hij werkte onder andere bij ondernemersorganisaties Transport en Logistiek Nederland en Bovag en als algemeen directeur van het opleiding- en detacheringsbedrijf VTL. Sinds 2005 is hij actief als zelfstandig ondernemer.

Tussenkop

Eckhardt vervult zijn onafhankelijk voorzitterschap van de vereniging van taxi-ondernemers in deeltijd, net als zijn voorgangers. Hij blijft daarnaast bestuurder bij Bovag. Van 2006 tot 2012 was hij daar voorzitter van de afdeling voor onafhankelijke autobedrijven. Sinds oktober 2012 is hij er algemeen bondsvoorzitter. Eckhardt is verder lid van het dagelijks bestuur van werkgeversorganisatie VNO/NCW, lid van de MKB-adviesraad van ING en commissaris bij twee ondernemingen.

Het bestuur van KNV Taxi is blij met de kandidatuur van Eckhardt. Vice-voorzitter Bas Vos: “Met Eckhardt halen we een ervaren bestuurder binnen, met ondernemerschap. Een bindende figuur, met creativiteit. Eigenschappen die we hard nodig hebben in een periode waarin de leden het moeilijker hebben dan ooit tevoren.”

Tussenkop

KNV Taxi behartigt de belangen van de ondernemers die zorgvervoer verrichten voor gemeenten, provincies, zorginstellingen en verzekeraars en personenvervoer doen voor bedrijven en consumenten. De vereniging maakt deel uit van Koninklijk Nederlands Vervoer, de ondernemers- en werkgeversorganisatie in het collectief personenvervoer en het goederenvervoer over rails.

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “Bertho Eckhardt kandidaat voorzitterschap van KNV Taxi”

Lia Suurlant|11.06.20|16:37

fijn hoor dat je je de scootmobielen niet meer toe laat in de taxi, weet je wat het is om de vrijheid in te leveren. weet U ook wel eigelijk hoe is om rolstoel in bus te zetten,dan zou u eens dagje mee moeten gaan op de taxi bus dan weet U het en kan je goed zien. is makkelijk vanachter bureau alles te regelen en volgens mij weet u niet eens hoe het toe gaat in taxi