rolstoeltaxi, taxi, wmo-vervoer

Hulst gaat vanaf 2015 flink bezuinigen op kosten Wmo-vervoer

De gemeente Hulst gaat vanaf 2015 flink bezuinigen op het Wmo-vervoer. De besparingen moeten minimaal 200.000 euro opleveren. Dit jaar is het budget 1,1 miljoen, maar de kosten lopen in 2014 op naar 1,3 miljoen.

Volgend jaar is er nog ruimte in de begroting vrij gemaakt om de extra kosten op te vangen. Voor 2015 ziet de financiële situatie er voor Hulst niet goed uit en moet er bezuinigd worden. Ook op het Wmo-vervoer, kondigt de gemeente aan.

Budget

“Het dreigt gigantisch uit de hand te lopen. Dat budget moet met twee ton teruggebracht worden”, zegt wethouder Adri Totté (financiën) in de PZC.

Op welke wijze er bezuinigd gaat worden is nog niet bekend. Die plannen zullen volgend jaar bekendgemaakt worden.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.