Martin van Rijn, Staatssecretaris, Paul Pietersen, Transvision, Valys, contract

Valys-contract VWS en Transvision eindelijk ondertekend

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft de overeenkomst voor het Valys vervoer getekend. Per 1 januari 2014 wordt het Valys-vervoer definitief gerealiseerd door vervoersregisseur Transvision in combinatie met de Zorgvervoercentrale Nederland en de Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC. Tijdens de ondertekening werd nog even stil gestaan bij de lange en hobbelige juridische aanloop tot deze ondertekening.

Ondanks dat de voorlopige gunning van het grootste contract in de Nederlandse taxisector in oktober 2012 al naar Transvision ging, duurde het juridisch steekspel van VWS en Connexxion nog tot september 2013. Toen kon eindelijk de definitieve gunning doorgang hebben.

Valys-vervoerders

Het vervoer gaat op 1 januari over naar regisseur Transvision. Het bedrijf is volop bezig met de voorbereidingen ervan, vertelt Paul Pietersen, directeur van Transvision. Voorlopig wordt er in gebieden waar ZCN en RMC niet actief zijn zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de huidige Valys-vervoerders (onderaannemers van Connexxion).

“We willen de overgang zo geruisloos laten verlopen”, zegt Pietersen. Dan is het volgens hem niet handig om vanaf dag 1 meteen met veel nieuwe vervoerders te werken. De onderaannemers hebben echter in veel gevallen een contract van slechts 6 maanden gekregen. “Dan hebben we de tijd om de geleverde kwaliteit te beoordelen.”

OPOV-regeling

De vakbonden zijn echter bang dat Transvision deze methode gebruikt om de OPOV-regeling te omzeilen. Hierbij moet 75% van de huidige taxichauffeurs die het vervoer uitvoeren een gelijkwaardig baanbod krijgen. Als ze zes maanden verlenging krijgen bij hun huidige werkgever (onderaannemer), dan geldt daarna die verplichting niet meer. Maar daar hoeven de chauffeurs en de bonden zich geen zorgen over te maken, zegt Pietersen.

“Het uitgangspunt is dat we eerst de kwaliteit willen monitoren en daarna daarop willen kunnen bijsturen. We willen weten wat de beste vervoerder in een regio is. We kunnen het niet maken, ook niet ten opzichte van de opdrachtgever, om de OPOV-regeling te omzeilen. Mochten we over zes maanden van vervoerder wisselen, dan zullen we nog steeds in lijn met de OPOV-regeling handelen”, belooft de Transvision-directeur.

Bart Pals

Lees ook: Valys-contract mag tóch naar Transvision, VWS haalt gelijk in hoger beroep

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Valys-contract VWS en Transvision eindelijk ondertekend”

Gijs Schinkel|30.10.13|20:35

Dat wordt dus onderaannemers voor weinig laten rijden. Waarbij de kwaliteit van het vervoer ver te zoeken is. En die OPOV regeling, wordt een oprot regeling.
Duidelijk weer, in dit geval , goedkoop is duurkoop.
We willen weten wat de beste vervoerders zijn ,,, nou ja.
Wat is Transvision voor bedrijf, dat die zijn eigen markt niet kent ??
Beste , moet dus zijn , goedkoopste !!!

Lucas Nietveld|31.10.13|20:40

Voorheen heeft Transvision ook het Valys vervoer gereden,ik praat over 10 jaar terug,heb toen geen,moeilijk heden ondervonden?ging prima dus laten we eens afwachten,hoe het gaat,hopen ook voor Taxi ondernemers gaan met TX merk en kwaliteit,al ze geven dit zwart op wit gezet hebben zullen ze het ook na moeten komen,want VWS zal hierop wel toe zien,met boete,s,neem ik aan?
Al je niet over goede chauffeurs beschikt dan gaat dit geld kosten?en ze werken ook met goede onderaannemers,dus afwachten

Piet Hansler|04.11.13|15:41

Uitgaande de Richtlijn 2004/17/EG m.b.t. europese aanbestedingen heb ik mijn vragen aangaande is deze aanbesteding. Aanbestedingen dienen te geschieden op basis van gelijke behandeling, kwaliteitsgarantie en………
De overheid besteed uit aan een bedrijf dat nog een half jaar nodig is om de kwaliteit van onderaannemers te kunnen beoordelen.
Dan voldoet de aanbesteding op zijn minst al niet aan deze gestelde voorwaarden van gelijke kwaliteit. Meneer de taxichauffeur wordt de dupe

P.Hansler

Piet Hansler|04.11.13|15:43

Vakbonden en KNV Taxi dicht bij principe-akkoord over ‘sobere cao’

Het bewijs van wat hier boven staat.

trynke ijsselstein|13.06.14|18:45

Al jaren lang maak ik gebruik van rolstoel taxivervoer van Valys.
Om strikt medische redenen moet dit solo vervoer zijn.
Nu er een contract is met Tansvision zou dat niet meer mogen.
Het is te gek voor woorden. Gecombineerd mag niet van mijn behandelend artsen er zitten medisch te veel risico’s aan vast en wordt onverantwoord genoemd. Hoe kan dit worden opgelost.
Hebben meer mensen dit probleem?

Valys-contract VWS en Transvision eindelijk ondertekend | TaxiPro
Martin van Rijn, Staatssecretaris, Paul Pietersen, Transvision, Valys, contract

Valys-contract VWS en Transvision eindelijk ondertekend

Staatssecretaris Martin van Rijn van VWS heeft de overeenkomst voor het Valys vervoer getekend. Per 1 januari 2014 wordt het Valys-vervoer definitief gerealiseerd door vervoersregisseur Transvision in combinatie met de Zorgvervoercentrale Nederland en de Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC. Tijdens de ondertekening werd nog even stil gestaan bij de lange en hobbelige juridische aanloop tot deze ondertekening.

Ondanks dat de voorlopige gunning van het grootste contract in de Nederlandse taxisector in oktober 2012 al naar Transvision ging, duurde het juridisch steekspel van VWS en Connexxion nog tot september 2013. Toen kon eindelijk de definitieve gunning doorgang hebben.

Valys-vervoerders

Het vervoer gaat op 1 januari over naar regisseur Transvision. Het bedrijf is volop bezig met de voorbereidingen ervan, vertelt Paul Pietersen, directeur van Transvision. Voorlopig wordt er in gebieden waar ZCN en RMC niet actief zijn zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de huidige Valys-vervoerders (onderaannemers van Connexxion).

“We willen de overgang zo geruisloos laten verlopen”, zegt Pietersen. Dan is het volgens hem niet handig om vanaf dag 1 meteen met veel nieuwe vervoerders te werken. De onderaannemers hebben echter in veel gevallen een contract van slechts 6 maanden gekregen. “Dan hebben we de tijd om de geleverde kwaliteit te beoordelen.”

OPOV-regeling

De vakbonden zijn echter bang dat Transvision deze methode gebruikt om de OPOV-regeling te omzeilen. Hierbij moet 75% van de huidige taxichauffeurs die het vervoer uitvoeren een gelijkwaardig baanbod krijgen. Als ze zes maanden verlenging krijgen bij hun huidige werkgever (onderaannemer), dan geldt daarna die verplichting niet meer. Maar daar hoeven de chauffeurs en de bonden zich geen zorgen over te maken, zegt Pietersen.

“Het uitgangspunt is dat we eerst de kwaliteit willen monitoren en daarna daarop willen kunnen bijsturen. We willen weten wat de beste vervoerder in een regio is. We kunnen het niet maken, ook niet ten opzichte van de opdrachtgever, om de OPOV-regeling te omzeilen. Mochten we over zes maanden van vervoerder wisselen, dan zullen we nog steeds in lijn met de OPOV-regeling handelen”, belooft de Transvision-directeur.

Bart Pals

Lees ook: Valys-contract mag tóch naar Transvision, VWS haalt gelijk in hoger beroep

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Valys-contract VWS en Transvision eindelijk ondertekend”

Gijs Schinkel|30.10.13|20:35

Dat wordt dus onderaannemers voor weinig laten rijden. Waarbij de kwaliteit van het vervoer ver te zoeken is. En die OPOV regeling, wordt een oprot regeling.
Duidelijk weer, in dit geval , goedkoop is duurkoop.
We willen weten wat de beste vervoerders zijn ,,, nou ja.
Wat is Transvision voor bedrijf, dat die zijn eigen markt niet kent ??
Beste , moet dus zijn , goedkoopste !!!

Lucas Nietveld|31.10.13|20:40

Voorheen heeft Transvision ook het Valys vervoer gereden,ik praat over 10 jaar terug,heb toen geen,moeilijk heden ondervonden?ging prima dus laten we eens afwachten,hoe het gaat,hopen ook voor Taxi ondernemers gaan met TX merk en kwaliteit,al ze geven dit zwart op wit gezet hebben zullen ze het ook na moeten komen,want VWS zal hierop wel toe zien,met boete,s,neem ik aan?
Al je niet over goede chauffeurs beschikt dan gaat dit geld kosten?en ze werken ook met goede onderaannemers,dus afwachten

Piet Hansler|04.11.13|15:41

Uitgaande de Richtlijn 2004/17/EG m.b.t. europese aanbestedingen heb ik mijn vragen aangaande is deze aanbesteding. Aanbestedingen dienen te geschieden op basis van gelijke behandeling, kwaliteitsgarantie en………
De overheid besteed uit aan een bedrijf dat nog een half jaar nodig is om de kwaliteit van onderaannemers te kunnen beoordelen.
Dan voldoet de aanbesteding op zijn minst al niet aan deze gestelde voorwaarden van gelijke kwaliteit. Meneer de taxichauffeur wordt de dupe

P.Hansler

Piet Hansler|04.11.13|15:43

Vakbonden en KNV Taxi dicht bij principe-akkoord over ‘sobere cao’

Het bewijs van wat hier boven staat.

trynke ijsselstein|13.06.14|18:45

Al jaren lang maak ik gebruik van rolstoel taxivervoer van Valys.
Om strikt medische redenen moet dit solo vervoer zijn.
Nu er een contract is met Tansvision zou dat niet meer mogen.
Het is te gek voor woorden. Gecombineerd mag niet van mijn behandelend artsen er zitten medisch te veel risico’s aan vast en wordt onverantwoord genoemd. Hoe kan dit worden opgelost.
Hebben meer mensen dit probleem?