Staatssecretaris Martijn van Rijn, minister Edith Schippers, VWS

Valys-budget blijft ook volgend jaar maximaal 600 kilometer

Staatssecretaris Martijn van Rijn, minister Edith Schippers, VWS

Mensen die gebruik maken van Valys-vervoer kunnen ook volgend jaar 600 kilometer reizen tegen verlaagd tarief. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) verhoogde het kilometerbudget eerder voor 2013, maar handhaaft de 600 kilometer nu ook voor 2014.  “Bovenregionaal vervoer van gehandicapten is voor de doelgroep heel belangrijk. Met de handhaving van de kilometers behouden zij hun reismogelijkheden’, aldus de bewindspersoon.

Van Rijn houdt het hoog persoonlijke kilometerbudget met 2250 kilometer ook gelijk.

Budget Valys

Met de maatregel wil de overheid ervoor zorgen dat het geld dat voor Valys-vervoer bestemd is, ook daadwerkelijk daaraan wordt besteed. Het totale budget bedraagt ongeveer 60 miljoen euro, maar met het vorige aantal van 450 kilometer per persoon beef er geld over.

Begin dit jaar pleitte de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-raad) al voor een verhoging van het kilometerbudget. Het aantal van 450 zou niet voldoende zijn. De uitspraak van de raad volgde op een verlaging van 300 kilometer ten opzichte van 2012. Toen was het pkb nog 750 kilometer.

Transvision

Per 1 januari 2014 wordt het Valys-vervoer gerealiseerd door vervoersregisseur Transvision in combinatie met de Zorgvervoercentrale Nederland en de Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Valys-budget blijft ook volgend jaar maximaal 600 kilometer”

Jurjan van Dijk|24.12.13|14:37

ik vind het fantastisch

Hans Both|27.12.13|12:23

“Bovenregionaal vervoer van gehandicapten is voor de doelgroep heel belangrijk. Met de handhaving van de kilometers behouden zij hun reismogelijkheden’ ….een prachtige uitspraak, maar let de ‘bewindvoerder’ ook op de échte alledaagse praktijk voor de mensen die afhankelijk zijn van Valys?
Schandalige wanprestaties tijdens Kerstdagen 2013 t.o.v. oudere mensen die willens en wetens, ondanks gemaakte afspraak ‘gewoon’ NIET opgehaald worden!!
Niet de ‘participatiesamenleving’ die ik voor ogen heb.