Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Efficiënter vervoer bij contract dagbesteding met Connexxion

De Hartekamp Groep en Connexxion hebben de handtekeningen gezet onder een nieuw vervoerscontract. Ook in 2014 zal Connexxion dagelijks zo’n 100 kinderen en 500 volwassenen naar hun dagbestedingslocatie en weer naar huis brengen. Belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe contract is een efficiëntere invulling van het vervoer.

“Connexxion verzorgt al jaren naar tevredenheid het vervoer van cliënten van de Hartekamp Groep”, zegt Jan Bauer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Hartekamp Groep.

Contract

“Het huidige contract liep af en wij hebben er bewust voor gekozen om als eerste met Connexxion in gesprek te gaan over een nieuw contract. De vervoerder is bekend met onze organisatie en onze cliënten, en we vinden Connexxion een betrouwbare en professionele vervoerder die goede kwaliteit levert.”

Belangrijk uitgangspunt voor het nieuwe contract is een efficiëntere invulling van het vervoer. Doordat de Hartekamp Groep sinds begin dit jaar zwaar gekort is door de overheid op de vergoedingen voor het vervoer, moet het vervoer goedkoper. Hierdoor mag de afstand tussen woonadres en dagbestedingslocatie niet meer dan 8 kilometer zijn.

Bezettingsgraad

Connexxion en de Hartekamp Groep hebben gezamenlijk gekeken naar oplossingen voor dit vraagstuk. Zo zijn er nieuwe, efficiëntere routes uitgestippeld voor de taxibussen, is de samenstelling van de groepen mensen in de bus veranderd en is de bezettingsgraad geoptimaliseerd.

“De bezuinigingen waar de AWBZ mee wordt geconfronteerd, kan alleen maar in onderlinge samenwerking tegemoet worden getreden. De Hartekamp Groep is hierin vooruitlopend door alle partijen – ons als vervoerder, collega-instellingen en gemeentes – bijeen te brengen. De ondertekening van dit contract is wat ons betreft de bevestiging van een langdurige samenwerking, zoals de afgelopen jaren al het geval is geweest”, aldus Marc Rozendal, directeur Regio West van Connexxion.

Wmo

Het nieuwe contract is afgesloten voor één jaar. Vanaf 2015 gaat de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning in (Wmo) in en wordt de gemeente ook verantwoordelijk voor het vervoer van de cliënten die overgaan naar de Wmo. Bij de Hartekamp Groep zijn dit zo’n 400 cliënten.

“Met de efficiëntieslag die Connexxion en de Hartekamp Groep in het nieuwe contract hebben gemaakt, wordt al voorgesorteerd op de komst van de Wmo. Want met de invoering van Wmo in 2015 krijgen de gemeenten zo’n 25% minder dan het huidige budget”, meldt de instelling.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.