Volkswagen UP, taxi, leerlingenvervoer, ETS Taxi, Zaandam

Taxibedrijf ETS zet compacte auto in voor leerlingenvervoer

Volkswagen UP, taxi, leerlingenvervoer, ETS Taxi, Zaandam

Een compacte en goedkope auto op aardgas inzetten voor leerlingenvervoer. ETS Taxi uit Zaandam is daar als eerste taxibedrijf in Nederland mee gestart. Het bedrijf zet dagelijks 6 Volkswagen UP’s in als taxi. De UP kan affabriek op CNG geleverd worden en heeft een taxi-goedkeuring voor maximaal drie passagiers.

“We waren op zoek naar kleinere voertuigen voor het leerlingenvervoer”, vertelt ETS-directeur Ferry Bosgra. “Naast de grotere routes hebben we een aantal kleinere routes waarin maximaal drie kinderen zitten.”

Groengas

Meer dan de helft van de vloot van ETS rijdt al op groengas (CO2-neutrale variant van aardgas). Bosgra: “De Up voldoet aan beide eisen; er passen drie leerlingen in en hij rijdt op CNG.”

Maar ETS wil ook een boodschap afgeven aan de opdrachtgevers in het contractvervoer. “Het is naar onze mening een goed signaal in tijden van bezuinigingen om ook richting opdrachtgevers te laten zien. Want de UP is erg goedkoop (ongeveer 10.000 euro, red.), zeker op groengas.”

Contractvervoer

Op dit moment rijden de voertuigen alleen voor het leerlingenvervoer. “In een later stadium gaan we kijken of ze ook voor andere vormen van vervoer kunnen gaan inzetten”, aldus Bosgra.

Bart Pals

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.