wmo, taxi, gemeente, OV-Taxi

Forse bezuiniging van gemeente Haarlem op OV-Taxi

De gemeente Haarlem gaat flink bezuinigen op de OV-Taxi. Zo wordt een maximaal aantal gebruikskilometers ingesteld, de eigen bijdrage van gebruikers gaat omhoog en de scootmobiel mag niet meer mee op korte ritten. Hiermee hoopt de gemeente een kleine 700.000 euro te besparen. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt. 

De kwaliteit van de OV-taxi is de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd. Als gevolg daarvan is het gebruik sterk toegenomen, en daarmee ook de kosten voor de gemeente.

Pashouders

De gemeente zal per februari per jaar nog maximaal 1500 km per OV-taxi-pashouder compenseren. Die afstand staat gelijk aan 333 zones, meldt Haarlems Dagblad. De prijs die pashouders zelf betalen gaat omhoog. Zo gaat het bedrag voor 1 zone van 70 eurocent naar 1,30 euro en dat voor 5 zones van 2,- naar 3,50 euro.

De OV-taxi is een dienst waarmee bewoners van deur tot deur kunnen worden vervoerd. Het vertrek- of aankomstadres moet binnen de gemeente liggen die de reizigersdienst uitvoert. Het systeem is voor alle inwoners toegankelijk. Ouderen en gehandicapten kunnen van de OV-taxi gebruik maken voor een gereduceerd tarief.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.