overzicht personeel, opov-regeling, taxichauffeur, groningen, leerlingenvervoer

Arbeidscontracten bij nieuwe aanbestedingen op website SFT

Bij nieuwe aanbestedingen is het betrokken personeel en de loonsom die daarbij hoort van de huidige vervoerder voortaan in te zien op de website van Sociaal Fonds Taxi. Zodra de aanbesteding openbaar is gemaakt door de opdrachtgever, moet de overdragende partij bij SFT een lijst van betrokken personeel aanleveren. SFT publiceert deze lijst geanonimiseerd op haar website. Op deze manier hebben inschrijvende partijen vooraf al een indruk van het betrokken personeel en de loonsom die daarbij hoort.

Bovenstaande is het gevolg van een afspraak in de CAO Taxi over het aanleveren van gegevens bij SFT over de aan te besteden vervoersopdracht. Doordat nieuwe partijen inzicht hebben in het personeel dat zij gedeeltelijk over moeten nemen, kunnen zij met een realistische prijs inschrijven.

Betrokken personeel

Uiterlijk twee weken nadat de opdrachtgever de aanbesteding openbaar heeft gemaakt, moet de contractpartij schriftelijk een lijst met betrokken personeel aanleveren bij SFT. Die zijn te bekijken via deze website: http://www.sociaalfondstaxi.nl/cao/opov-regeling-overgang-vervoerscontracten/vervoerscontracten

In de CAO Taxivervoer is de zogenaamde OPOV-regeling opgenomen (Overgang Pesoneel Vervoerder). Hierin is bepaald dat de nieuwe vervoerder na een aanbesteding het huidige personeel dat betrokken is bij het vervoer een gelijkwaardig baanaanbod doet; personeel volgt werk.

OPOV

OPOV-moet zorgen voor meer baanzekerheid van taxichauffeurs en niet-rijdend personeel. Dat leidt tot minder ontslagen, behoud van kwaliteit en deskundigheid als een nieuwe vervoerder een aanbesteding wint. Chauffeurs zijn niet verplicht om het baan-aanbod te accepteren. Hij kan ook gewoon zijn huidige dienstverband bij de huidige werkgever uitdienen.

Maar mocht ontslag volgen omdat de werkgever geen werk meer voor de chauffeur heeft, dan kan een weigering gevolgen hebben voor een eventuele ww-uitkering. De OPOV-regeling is ook van toepassing op onderaannemers.

Voorbeeld

Bekijk hier het voorbeeld van het overzicht personeel voor de aanbesteding leerlingenvervoer Groningen: http://www.sociaalfondstaxi.nl/sociaalfondstaxi/download/overgang-vervoer/a0396-2012-opgave-betrokken-werknemers-connexxion-llv-groningen.xlsx 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Arbeidscontracten bij nieuwe aanbestedingen op website SFT | TaxiPro
overzicht personeel, opov-regeling, taxichauffeur, groningen, leerlingenvervoer

Arbeidscontracten bij nieuwe aanbestedingen op website SFT

Bij nieuwe aanbestedingen is het betrokken personeel en de loonsom die daarbij hoort van de huidige vervoerder voortaan in te zien op de website van Sociaal Fonds Taxi. Zodra de aanbesteding openbaar is gemaakt door de opdrachtgever, moet de overdragende partij bij SFT een lijst van betrokken personeel aanleveren. SFT publiceert deze lijst geanonimiseerd op haar website. Op deze manier hebben inschrijvende partijen vooraf al een indruk van het betrokken personeel en de loonsom die daarbij hoort.

Bovenstaande is het gevolg van een afspraak in de CAO Taxi over het aanleveren van gegevens bij SFT over de aan te besteden vervoersopdracht. Doordat nieuwe partijen inzicht hebben in het personeel dat zij gedeeltelijk over moeten nemen, kunnen zij met een realistische prijs inschrijven.

Betrokken personeel

Uiterlijk twee weken nadat de opdrachtgever de aanbesteding openbaar heeft gemaakt, moet de contractpartij schriftelijk een lijst met betrokken personeel aanleveren bij SFT. Die zijn te bekijken via deze website: http://www.sociaalfondstaxi.nl/cao/opov-regeling-overgang-vervoerscontracten/vervoerscontracten

In de CAO Taxivervoer is de zogenaamde OPOV-regeling opgenomen (Overgang Pesoneel Vervoerder). Hierin is bepaald dat de nieuwe vervoerder na een aanbesteding het huidige personeel dat betrokken is bij het vervoer een gelijkwaardig baanaanbod doet; personeel volgt werk.

OPOV

OPOV-moet zorgen voor meer baanzekerheid van taxichauffeurs en niet-rijdend personeel. Dat leidt tot minder ontslagen, behoud van kwaliteit en deskundigheid als een nieuwe vervoerder een aanbesteding wint. Chauffeurs zijn niet verplicht om het baan-aanbod te accepteren. Hij kan ook gewoon zijn huidige dienstverband bij de huidige werkgever uitdienen.

Maar mocht ontslag volgen omdat de werkgever geen werk meer voor de chauffeur heeft, dan kan een weigering gevolgen hebben voor een eventuele ww-uitkering. De OPOV-regeling is ook van toepassing op onderaannemers.

Voorbeeld

Bekijk hier het voorbeeld van het overzicht personeel voor de aanbesteding leerlingenvervoer Groningen: http://www.sociaalfondstaxi.nl/sociaalfondstaxi/download/overgang-vervoer/a0396-2012-opgave-betrokken-werknemers-connexxion-llv-groningen.xlsx 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.