Valys Begeleid

Valys Begeleid van start; combinatie van taxi en trein

De nieuwe Valys-reismogelijkheid met openbaar vervoer onder begeleiding is zaterdag van start gegaan in Breda. Valys Begeleid is een ritcombinatie van taxi en trein. De eerste reizigers gingen via de nieuwe reismogelijkheid op stap vanaf het station in Breda. Zij werden verwelkomd met bloemen door een Valys Reisassistent en op weg geholpen met hun eerste reis met de trein.

Valys Begeleid is één van de nieuwe mogelijkheden van het Valys vervoer. Met Valys Begeleid kunnen houders van een Valys pas nu een combinatie maken van taxi en trein.

Valys Reisassistent

Nieuw aan deze dienst is de volledige begeleiding die geboden wordt: een Valys Reisassistent helpt de reiziger van de taxi naar de trein. Op het station van bestemming wacht een andere Valys Reisassistent de reiziger op en begeleidt deze naar de gereedstaande taxi. Onderweg wordt de hele reis door medewerkers van Transvision bewaakt.

Voor Valys Begeleid zijn op 30 Stations Reisassistenten beschikbaar om de klanten te begeleiden van taxi naar trein en wegwijs te maken in het Openbaar Vervoer.

Kilometerbudget

Valys is bovenregionaal vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Iedere pashouder van Valys ontvangt in 2014 een kilometerbudget van 600 kilometer. Voorheen was het alleen mogelijk met de taxi van deur tot deur te reizen, waardoor deze gesubsidieerde kilometers snel op waren. Het is nu dus ook mogelijk een deel van de reis per trein af te leggen.

“Deze treinkilometers gaan niet van het taxikilometerbudget af, zodat de klanten nu vaker op pad kunnen”, aldus René van der Veer, algemeen directeur van Transvision.

Valys-vervoer

Sinds 1 januari 2014 voert Transvision het Valys-vervoer uit. Zij heeft onder meer ingezet op de nieuwe diensten, waarbij klanten van deur tot deur reizen met taxi en trein.

Naast Valys Begeleid is ook het alternatief Valys Vrij beschikbaar: hiermee kunnen reizigers zelfstandig met taxi en trein reizen en gebruikmaken van alle treinstations in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Valys Begeleid van start; combinatie van taxi en trein”

Erman Sakit|04.03.14|19:13

Gaat ze niet lukken. Per trein? Wie heeft dit verzonnen. WAs vroeger ookal zo, heeft het zin gehad? NEE!

De klantjes kunnen al zo moeilijk in de taxi stappen,laat staan naar de trein(met begeleiding)

Max Veldheer|05.03.14|22:33

Natuurlijk werkt dit niet. Uiteraard is dit goedkoper, waardoor Transvision de aanbesteding “gewonnen” heeft, maar klantvriendelijk is dit niet te noemen! Maar deze doelgroep moet het weer gelaten over zich heen laten komen…….

Diana de Paauw|06.03.14|10:15

Fijn voor mensen met een scootmobiel en rollator en vooral als er dan plotseling gebruik moet worden gemaakt van een bus omdat er bv iemand voor de trein is gesprongen of er iets anders op het spoor is gebeurd.Goed over nagedacht en op deze goedkope manier wordt het taxivervoer helemaal aan flarden geholpen doordat er nog lager ingeschreven gaat worden.

Hudson Taxi|29.03.14|09:19

Wat word bedoeld in het VOORSTEL met, “maatschappelijke met initiatieven (vrijwilligers) gecombineerd worden”? Staat ons hiermee gelegaliseerde snorders, met andere woorden nog meer oneerlijke konkurrentie voor Taxibedrijven en hun personeel te wachtten? Het kan zo eenvoudig. Geef geindiceerden een chipkaart met een aantal KM of geld er op.Door de lezer in de taxi waarna de afrekening volledeig geautomatiseerd kan plaats vinden.
Vrije keuze voor klant en eerlijke marktwerking.Landelijk graag!

Valys Begeleid van start; combinatie van taxi en trein | TaxiPro
Valys Begeleid

Valys Begeleid van start; combinatie van taxi en trein

De nieuwe Valys-reismogelijkheid met openbaar vervoer onder begeleiding is zaterdag van start gegaan in Breda. Valys Begeleid is een ritcombinatie van taxi en trein. De eerste reizigers gingen via de nieuwe reismogelijkheid op stap vanaf het station in Breda. Zij werden verwelkomd met bloemen door een Valys Reisassistent en op weg geholpen met hun eerste reis met de trein.

Valys Begeleid is één van de nieuwe mogelijkheden van het Valys vervoer. Met Valys Begeleid kunnen houders van een Valys pas nu een combinatie maken van taxi en trein.

Valys Reisassistent

Nieuw aan deze dienst is de volledige begeleiding die geboden wordt: een Valys Reisassistent helpt de reiziger van de taxi naar de trein. Op het station van bestemming wacht een andere Valys Reisassistent de reiziger op en begeleidt deze naar de gereedstaande taxi. Onderweg wordt de hele reis door medewerkers van Transvision bewaakt.

Voor Valys Begeleid zijn op 30 Stations Reisassistenten beschikbaar om de klanten te begeleiden van taxi naar trein en wegwijs te maken in het Openbaar Vervoer.

Kilometerbudget

Valys is bovenregionaal vervoer voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Iedere pashouder van Valys ontvangt in 2014 een kilometerbudget van 600 kilometer. Voorheen was het alleen mogelijk met de taxi van deur tot deur te reizen, waardoor deze gesubsidieerde kilometers snel op waren. Het is nu dus ook mogelijk een deel van de reis per trein af te leggen.

“Deze treinkilometers gaan niet van het taxikilometerbudget af, zodat de klanten nu vaker op pad kunnen”, aldus René van der Veer, algemeen directeur van Transvision.

Valys-vervoer

Sinds 1 januari 2014 voert Transvision het Valys-vervoer uit. Zij heeft onder meer ingezet op de nieuwe diensten, waarbij klanten van deur tot deur reizen met taxi en trein.

Naast Valys Begeleid is ook het alternatief Valys Vrij beschikbaar: hiermee kunnen reizigers zelfstandig met taxi en trein reizen en gebruikmaken van alle treinstations in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Valys Begeleid van start; combinatie van taxi en trein”

Erman Sakit|04.03.14|19:13

Gaat ze niet lukken. Per trein? Wie heeft dit verzonnen. WAs vroeger ookal zo, heeft het zin gehad? NEE!

De klantjes kunnen al zo moeilijk in de taxi stappen,laat staan naar de trein(met begeleiding)

Max Veldheer|05.03.14|22:33

Natuurlijk werkt dit niet. Uiteraard is dit goedkoper, waardoor Transvision de aanbesteding “gewonnen” heeft, maar klantvriendelijk is dit niet te noemen! Maar deze doelgroep moet het weer gelaten over zich heen laten komen…….

Diana de Paauw|06.03.14|10:15

Fijn voor mensen met een scootmobiel en rollator en vooral als er dan plotseling gebruik moet worden gemaakt van een bus omdat er bv iemand voor de trein is gesprongen of er iets anders op het spoor is gebeurd.Goed over nagedacht en op deze goedkope manier wordt het taxivervoer helemaal aan flarden geholpen doordat er nog lager ingeschreven gaat worden.

Hudson Taxi|29.03.14|09:19

Wat word bedoeld in het VOORSTEL met, “maatschappelijke met initiatieven (vrijwilligers) gecombineerd worden”? Staat ons hiermee gelegaliseerde snorders, met andere woorden nog meer oneerlijke konkurrentie voor Taxibedrijven en hun personeel te wachtten? Het kan zo eenvoudig. Geef geindiceerden een chipkaart met een aantal KM of geld er op.Door de lezer in de taxi waarna de afrekening volledeig geautomatiseerd kan plaats vinden.
Vrije keuze voor klant en eerlijke marktwerking.Landelijk graag!