Connexxion, taxibus, taxi

Connexxion wint aanbesteding leerlingenvervoer Groningen

De gemeente Groningen gaat het leerlingenvervoer opnieuw gunnen aan Connexxion Taxi Services. Dat is de uitkomst van een onlangs gehouden Europese aanbesteding. Het huidige contract met Connexxion loopt af op 31 juli. Wel heeft de gemeente een aantal bezuinigingsmaatregelen doorgevoerd.

Het nieuwe contract loopt van 1 augustus 2014 tot en met 31 juli 2017. Het is mogelijk om het contract daarna nog twee keer een jaar te verlengen.

Taxichauffeurs

Wethouder Ton Schroor is ingenomen met de nieuwe verbintenis. “Ik vind het mooi dat 80 taxichauffeurs nu hun baan houden. En de kinderen zijn ook blij dat ze hun vertrouwde chauffeur houden. Bovendien hebben we de voorgenomen bezuinigingen op het leerlingenvervoer gehaald.”

Het gaat om een besparing van ongeveer 20.000 euro per jaar. Dit heeft een aantal gevolgen voor de gebruikers. Zo gaat de kilometergrens om in aanmerking te komen voor vervoer van twee naar drie kilometer.

Ouders

Daarnaast worden ouders verplicht om hun kinderen één keer per week zelf te halen of te brengen. Zij krijgen hiervoor wel een kilometervergoeding. Tot slot gaan ouders van kinderen op het speciaal basisonderwijs een eigen bijdrage betalen als hun inkomen € 25.000 of hoger is.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Connexxion wint aanbesteding leerlingenvervoer Groningen”

Marja DeDijcker|11.04.14|10:19

Wellicht een ideetje voor Deventer/Raalte/Zutpehen/Lochem/Olst-Wije enz.