Munckhof, Taxi, Mercedes, Sprinter, taxibus

Leerlingenvervoer regio Vlaardingen naar CXX en Munckhof

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam hebben voor Connexxion en Munckhof gekozen voor de uitvoering van het leerlingenvervoer in de komende jaren. Percelen 1 en 3 gaan naar CXX (184 leerlingen binnen de gemeenten en overige bestemmingen). Perceel 2 is naar Munckhof gegaan (183 leerlingen vanuit de drie gemeenten naar Rotterdam). De looptijd is 2 jaar plus 2 opties van 1 jaar.

“Het leerlingenvervoer van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam is een mooie toevoeging aan het vervoerspakket in deze regio”, aldus directeur Jos Poortinga van Munckhof.

Leerlingenvervoer

“Munckhof verzorgt op dit moment onder andere het leerlingenvervoer en het WMO-vervoer voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk, daarnaast zijn we regisseur voor het vervoer van COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) en het taxivervoer van de Nederlandse Spoorwegen.”

Vanuit de regiecentrale in Horst wordt het vervoer gepland en gecoördineerd. In samenwerking met taxibedrijven in de regio wordt het vervoer vervolgens uitgevoerd. Poortinga: “We hebben al ruim 10 jaar een eigen regiecentrum en organiseert dus ook al 10 jaar het vervoer voor vele gemeenten en zorginstellingen in Nederland.”

Budgetten

“Door de groeiende verantwoordelijkheden van de gemeenten en een daling van de budgetten is het essentieel dat het vervoer efficiënt en kostentechnisch interessant georganiseerd wordt. Dat kan alleen door samen te werken met partijen die daarvoor de gewenste flexibiliteit, draagkracht en kennis in huis hebben.”

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.